1,5 milyon lira her ay Mersin'in mahalle bakkalına gidiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Halk Kart hizmeti ile her ay 1,5 milyon lira her ay Mersin’in mahalle bakkalının kasasına giriyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Seçer, esnafa destek konusunda hassasiyet gösterdiklerini anlattı

Meclis Üyesi Mahmut Tat, halkın Mersin esnafından alışveriş yapması için esnafın billboardlarda kendi reklamlarını yapmasına fırsat verilmesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ise  “Talebi olan STK’ler ya da idare, Valiliktir, bir başka kurumdur. Onların talebi üzerine imkanlar dâhilinde biz onlara da veriyoruz. Örneğin ESOB, bizden böyle bir talepte bulunduğu zaman zaten yok demiyoruz, demedik bugüne kadar. Örneğin Valilik ya da bir başka kurum; Müftülük, Milli Eğitim. Herkes bizden talep ediyor. Burada bir sorun yok. Parasız kullansınlar. Yani ESOB, öyle bir çalışmaları varsa, buradan da ekranlardan da duysun. Ben zaten yardımcı olurum, bunu kendileri de biliyor” dedi.

 

Gerçekleştirilen esnaf yardımlarını üyeler ile müzakere ederek Meclis kararı ile aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları kaydetti:

 “Biz bazı yardımlar yaptık. Bu yardımları kendimize göre ‘Ben öyle istiyorum’ diye yapmadık. Hesap yaptık, kitap yaptık, bütçeye, kanuna, çıkan genelgelere baktık.  Biz bu çerçevede bu kararları alıyoruz. Örneğin ben kira terkin edebilir miyim? Hayır, edemem. Ama bir genelge ya da bir kanun çıkıyor biz de bu kanuna dayalı olarak; ‘Bizim teklifimiz bu’ diyoruz. Kanundan aldığımız yetkiyi kullanarak elimizden geldiğince, bütçemizin elverdiği, izin verdiği her şeyi yapıyoruz. Siz de destek oluyorsunuz. Bu şekilde yürüyor. Ama şimdi siz bir önerge getirdiniz bana. Bu ne olacak, neyi çözecek? Hiçbir şeyi çözmeyecek. İmkan dâhilinde biz oturacağız idare olarak; ‘Şunu da yapalım’ deyip  sizin onayınıza sunacağız zaten” 

 

1,5 milyon lira her ay Mersin’in mahalle bakkalına gidiyor

 

Esnafa yönelik su faturası ödeme yardımı, kiraların terkini, vizelerde yapılacak indirimler, kira bedellerinin ertelenmesi gibi yardımları hatırlatan Seçer, Halk Kart ile esnafa desteği sürdürdüklerini bildirdi.

 “Şu anda yaklaşık olarak 1,5 milyon lira her ay Mersin’in mahalle bakkalına gidiyor. Bu önemlidir.” diyen Seçer, diğer çalışmaları da şöyle özetledi:

“En son geçen toplantıda Refakatçı Evi konusu vardı. Sağ olun. Komisyon destek oldu, Meclis destek oldu. Biz dedik ki bunu oteller aracılığı ile yapalım, pandemiden dolayı oteller etkilendi. Hiç olmazsa onlara bir destek olsun. Hep bunları bilerek, düşünerek yapıyoruz. Geçen yıl 1 milyon 200 bin paket süt dağıttık ve bir kooperatif üzerinden alıyoruz. O kooperatif de üreticilerden toparlıyor onu.  1,5 milyon pakete çıkarttık. Bu ürün buranın ineklerinden elde edilen süt, buranın üreticisinin ürettiği süt. Yani çok hassasiyet gösteriyoruz.” 

Bakmadan Geçme