10 ayda 160 motokurye ekmek peşinde can verdi

Mart ayından bu yana 160 motokurye ekmek parası uğruna can verdi. Konuyu gündemine alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 'Moto kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de ivedilikle adımlar atılmalıdır.' dedi.

Mart ayından bu yana 160 motokurye ekmek parası uğruna can verdi. Konuyu gündemine alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Moto kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de ivedilikle adımlar atılmalıdır.” dedi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye’de etkisini göstermeye başladığı  mart ayından bu yana 160 motokurye ekmek parası uğruna can verdi. Konuyu gündemine alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Moto kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de ivedilikle adımlar atılmalıdır.” Çağrısı yaptı.

İşte Karamollaoğlu’nun son haftalık basın toplantısındaki o sözleri:

“Bu kürsüden, elimizden geldiğince derdi olan insanımızın derdini, hem milletimize hem de yetkililere duyurmaya gayret ediyoruz.

Bugün de bir konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Bakınız bugün ülkemizde moto kurye olarak çalışan vatandaşımızın sayısı 1 milyona yaklaşmış durumda.

Ne yazık ki pandeminin başladığı mart ayından beri 160 moto kuryemiz hayatını kaybetti.

2019 yılında ise 200’e yakın motokurye hayatını kaybetmiş, 250’si de yaralanmıştı.

Bu acı rakamların sebepleri çok fazla fakat üzülerek ifade ediyorum ki bu işi yapan arkadaşlarımız genellikle genç yaştalar ve günlük 12-14 saat arası çalışmak zorunda kalıyorlar.

Bu noktada yapılması gerekenler; moto kuryelerin kasksız, eldivensiz, sağlıksız ve güvencesiz şartlarda çalıştırılmalarına müsaade edilmemesidir.
Moto kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de ivedilikle adımlar atılmalıdır.”

 

Bakmadan Geçme