2 gün boyunca esnaf köylü ve çiftçilerin sorunlarını dinlediler

CHP, Aksaray'a 20 kişilik heyetle adeta çıkarma yaparak 2 gün boyunca halkın, esnafın, çiftçinin sorunlarını dinledi. 

 Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel başkanlığında, Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyelerinden oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, CHP Aksaray İl Başkanlığı’nın organize ettiği çalışmalar kapsamında Aksaray’ı ziyaret etti. Yirmi bir kişilik geniş bir heyetle Aksaray merkezinde, ilçelerde ve köylerde iki gün boyunca çalışmalar yapan CHP Heyeti, Aksaray’da vatandaşların, esnafların, çiftçilerin ve köylülerin sorunlarını dinledi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm önerilerini anlattı. 
CHP Heyeti ziyaret kapsamında, İl protokolünü, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını, çarşı esnafını, fabrikaları, sanayi bölgelerini, kanaat önderlerini ve siyasi partileri ziyaret etti, Aksaray’ın 18 yıldır ihmal edilen sorunlarının çözümü için TBMM’de ve ulusal kamuoyunda çalışmalar yürütüleceğinin sözünü verdi ve 138 CHP Milletvekilinin de Aksaray Milletvekili olarak görülmesi gerektiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatlarının bu yönde olduğunun bilinmesini istedi.
CHP Heyetinin Aksaray Ziyaretine ilişkin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel’in açıklaması şu şekilde:
“Kovid-19 pandemisi öncesinde de mevcut olan ekonomik buhran, pandemi ile birlikte daha da derinleşti ve toplumun geniş kesimlerini doğrudan etkileyen bir duruma evrildi. Aksaray da özellikle tarım ve hayvancılık alanında döviz şokunun etkisini ithal girdiler nedeniyle büyük derecede hisseden bir şehir. KOBİ’lerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını incelemek amacıyla geniş bir heyetle Aksaray’a geldik. Aksaray’ın ihmal edildiğini, potansiyellerinin gerisinde kaldığını ve demiryolu yatırımlarının yapılmadığını, başta içme suyu ve tarımsal sulama konusundaki sorunlar olmak üzere diğer sorunların da yıllardır çözülmediğini görüyoruz. Ticaret Odası’na, Sanayi Odası’na, Ziraat Odası’na ve esnaflarımıza yaptığımız ziyaretlerde Kovid-19 pandemisinin ekonomik etkileri karşısında yalnız bırakıldıklarını yakından gözlemlemiş olduk. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleri doğrultusunda tüm Türkiye’yi karış karış geziyoruz ve vatandaşlarımızın sorunlarını TBMM’ye taşımak için temaslarımızı sürdürüyoruz. Temaslarımızda, vatandaşlarımızın AKP’ye ve Cumhur İttifakı’na olan eleştirilerinin yoğunlaştığı açık bir şekilde görülüyor. Türkiye’nin gerçek meseleleri çözümsüz bırakılırken, Sarayın yapay gündemlerinin vatandaşlarımızın ilgisini çekmediği, neredeyse her hanede bir işsiz olan illerimizde vatandaşlarımızın ekonomik buhrandan çıkış bir yol aradığı heyetimize anlatılıyor. Kapısını çaldığımız her hanede, girdiğimiz her iş yerinde bize işsizlik, yoksulluk ve ekonomik buhranın etkileri anlatılıyor. Tüm Türkiye’yi kucaklayan, kalkınma ve istihdam sorunlarını çözmeyi merkezine koyan anlayışımızla ve refahı geniş kesimlere yaymayı amaçlayan politikalarımızla bu ziyaretleri önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Türkiye, köklü bir dönüşümün arifesinde, Cumhur İttifakı’nın siyasi temsilcileri sokaklara çıkamazken, Cumhuriyet Halk Partisi vatandaşlarımızın yanında olmaya ve sorunlara yönelik beraber çözüm geliştirmek için temas etmeye devam edecek. 
Ziyaretler kapsamında Millet İttifakı’na dahil olan siyasi partilerin ve diğer siyasi partilerin temsilcileriyle de bir araya geliyoruz, diyalog ve ittifak siyasetini daha da genişletmeyi ve hiçbir yurttaşın dışarıda kalmadığı bir siyasi düzen için çalışıyoruz.”

Heyetteki isimler


Genel Başkan Yardımcısı- İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel,
PM Üyesi - Ankara Milletvekili Murat Emir,
PM Üyesi - Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,
PM Üyesi Umut Akdoğan,
PM Üyesi Devrim Barış Çelik,
PM Üyesi Semra Dinçer,
PM Üyesi Eren Erdem,
PM Üyesi Gökhan Günaydın,
PM Üyesi Hasan Efe Uyar,
Adana Milletvekili Orhan Sümer,
Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,
Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,
Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi,
Giresun Milletvekili Necati Tığlı,
İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç,
Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,
Mersin Milletvekili Alpay Antmen,
Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel,
Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan,
Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü,
Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

Bakmadan Geçme