37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de kredi ister mi bir şehirden!

Seçim bölgesinden örnek veren CHP Denizli Milletvekili Sancar  '37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de krediye başvurur mu? 37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de kredi ister mi bankadan?' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, seçim bölgesinden örnek vererek “37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de krediye başvurur mu? 37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de kredi ister mi bankadan?” dedi.

Sancar, TBMM Genel Kurulunda esnafın durumuna ilişkin tespitlerini aktardı.

Hükümete yönelik eleştirilerini sıralayan Sancar şunları kaydetti:

Ben de derim ki arkadaşlar, sizin esnafla derdiniz nedir ya? İlla para verelim, para verelim. “Para da vermiyorsunuz. 500 lira, 700 lira kira yardımıyla bu insanlar geçinemiyorlar. Bakın, bu sosyal bir sorun hâline geldi. Ben Denizli'mizle ilgili size söyleyeyim: 37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de krediye başvurur mu? 37 bin Esnaf Kefalet üyesinin 37 bini de kredi ister mi bankadan?”

Sancar, “Denizli'de 55 bin öğrenci gelmedi, 2.500 esnaf kepenk kapattı. Şu anda ekmek davasındalar, sizin vereceğiniz 500 lirayla, 700 lirayla bu işletmeler yürümez” demişti.

Pandemi dönemindeki kısıtlamalardaki çelişkilere dikkati çeken Sancar “Allah aşkına koca kongrede 5 bin kişiyi idare eden Hükûmet 5 bin kişiye pandemiye karşı önlem aldıran Hükûmet eğer bir kafede 4 kardeşimizi oturtturamıyorsa o ayrı bir acizliktir” ifadesini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme