500 lira kira ve 1000 lira esnaf yardımı nerede kaldı?

CHP'li Aydın: 500 lira kira yardımı yapılacaktı, biner lira esnafa yardım yapılacaktı. Üç haftadır geziyoruz, Elâzığ'da, Afyon'da, Uşak'ta, Bursa'da tek tek sordum her girdiğim esnafa daha bir tane o parayı alan, ulaşan kimseyi göremedik maalesef ve bunlarla ilgili hâlâ bir düzenleme yapılmış değil göz boyama yapılıyor

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın gündeminde esnafın perişan hali vardı.

"Esnafımız gerçekten kan ağlıyor; her gün batan batana, her gün borcunu ödeyemediği için intihar eden edene" diyen Aydın, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Esnafla ilgili müjde mahiyetinde birtakım programlar açıklandığını hatırlatan Aydın, "500 lira kira yardımı yapılacaktı, biner lira esnafa yardım yapılacaktı. Üç haftadır geziyoruz, Elâzığ’da, Afyon’da, Uşak’ta, Bursa’da tek tek sordum her girdiğim esnafa daha bir tane o parayı alan, ulaşan kimseyi göremedik maalesef ve bunlarla ilgili hâlâ bir düzenleme yapılmış değil göz boyama yapılıyor” dedi.

Erkan Aydın şunları kaydetti:

“Bir sıkıntımız da çiftçilerimiz. Burada özellikle tarımla uğraşan milletvekillerimiz defalarca dile getirdiler. Tarım ve Kredi Kooperatiflerine olan borçlar, Ziraat Bankasına olan borçlar ve özel bankalara olan borçlar sene sonunda yapılan yapılandırma kapsamına girmedi maalesef ve çiftçi üretemiyor, çiftçi batakta ve böyle giderse bir dahaki yıllarda üretecek, çiftçilik yapacak insan bulamayacağız.

Her sene on binlerce çiftçimiz çiftçiliği bırakıyor. Şimdi duyuyoruz, inşallah, yeni bir yapılandırma gelir. Çiftçinin borçlarının -faizlerinin bir kere kesinlikle silinmesi koşuluyla- yapılandırılması gerekiyor aksi takdirde tarım ülkesi olan, üreten bir tarım ülkesi olan Türkiye maalesef sadece ithalata dayalı ve dışarıdan… Tarım Bakanının “Paramız var ki alıyoruz.” dediği dönemden paran da olsa alamayacağın bir döneme hızla gitmektedir. O yüzden Hükûmeti ülkenin, halkın gerçek gündemlerine gelmeye davet ediyoruz. Bu gündemlerden uzaklaştıkça âdeta “Kuşa bak kuşa uçuyoruz.” nidalarıyla gerçekten bir yerden uçuyoruz ama sanırım uçurumdan aşağıya uçuyoruz diyorum ve halkın gündemine dönmelerini buradan bir kez daha tavsiye ediyorum.”

Bakmadan Geçme