Acil esnaf eylem planı oluşturulsun

İYİ Parti'li Müsavat Dervişoğlu: 'Hükûmet iyileştirici yaptırımlar ile acil esnaf eylem planı oluşturmalıdır. Salgında zarar gören esnafın kullandıkları ve ödeyemedikleri kredi taksitleri ile elektrik, su, doğal gaz fatura bedelleri bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmelidir.'

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, "İYİ Parti'li Müsavat Dervişoğlu: "Hükûmet iyileştirici yaptırımlar ile acil esnaf eylem planı oluşturmalıdır. Salgında zarar gören esnafın kullandıkları ve ödeyemedikleri kredi taksitleri ile elektrik, su, doğal gaz fatura bedelleri bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmelidir" dedi.

Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener öncülüğünde İYİ PARTİ olarak il il, ilçe ilçe gezip esnafımızın sorunlarını yerinde tespit edip bu sorunları Meclis gündemine getirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Dervişoğlu, şunları kaydetti:

 "Yüksek enflasyonla giderek artan hayat pahalılığının yanında binlerce iş yerinin faaliyetlerini durdurmasıyla azalan ya da tamamen kesilen gelirler esnafta ağır bir gelir kaybı yaratmıştır. Esnafın borcu kabarmış, krediler ödenemez olmuştur. Hükûmetin destek paketleri yetersiz kalmış, esnafın derdine çare olamamıştır. AVM’lerin açık olup da kafeteryaların kapalı olması ya da otellerin restoranları yerinde hizmet verirken esnafın sadece paket servisi yapmasına müsaade edilmesi adaletsizliği ve mağduriyetleri artırmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Hükûmet iyileştirici yaptırımlar ile acil esnaf eylem planı oluşturmalıdır. Salgında zarar gören esnafın kullandıkları ve ödeyemedikleri kredi taksitleri ile elektrik, su, doğal gaz fatura bedelleri bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmelidir. Nakit ve kira desteğinin kapsamı ve miktarı genişletilmelidir. Yasaklar kapsamında faaliyetleri durdurulan işletmeler AVM’lerde uygulandığı gibi HES kodu zorunluluğu getirilerek açılmalıdır."

Bakmadan Geçme