AK Parti Genel Merkezi'nde Hak İş Konuşuluyor

Hükümete yakınlığı ile bilinen Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) içerisinde yaşanan kriz giderek büyüyor. İddiaya göre, Hizmet İş yönetimi bu gün geri adım atmaz ise Hak-İş’e bağlı 10’u yakın sendika başkanı basın toplantısı yaparak olayı protesto edecek.
Hak-İş Konfederasyonu içerisinde yer alan Öz Büro İş Genel Başkanı Baki Gülbaba ve Başkan Yardımcısı Adem Gündoğan, 1 Eylül tarihinde Hak-İş genel merkezine çok sert bir mektup yazarak Hizmet İş sendikasına yönelik “sendikamız organize bir imha operasyonu ile karşı karşıyadır. Teşkilat başkanlarımız tüm dileklerimiz önceden hazırlanan bir iftira ve karalama metni ile olağanüstü genel kurul için imzaya mecbur bırakılmaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Odatv'nin gündeme getirdiği haberden sonra AKP Genel Merkezi’de devreye girdi. Öz Büro İş Sendikasında genel başkan danışmanlığı yapan AKP Çorum eski Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcı Agah Kafkas, AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik olayın duyulmasında sonra taraflar arasında uzlaşma girişimleri yaptığı iddia ediliyor. O İSİMLERİ İSTEMİYORLAR Aralarında Hak İş Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sendika genel başkanlarında bulunduğu 10’u aşkın sendika genel başkanı, aynı zamanda Hizmet İş Genel Başkanı da olan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın olaya müdahale etmesini istiyor. Covid-19 Pandemisi tedbirlerinin başlamasından bu yana memleketi Karaman’da yaşayan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, halen sendika başkanlarının telefonlarına çıkmadığı öne sürülüyor.
Sendika başkanları, Hizmet İş’in Öz Büro İş için başlattığı girişimden vazgeçmesini, toplanan imzaların geri ekilmesini ve Hizmet İş Sendikası yöneticilerinden Hüseyin Öz ve Remzi Karataş’ın görevden el çektirilmesini istediği de iddialar arasında…

Bakmadan Geçme