Almanya'da Esnaf İsyanı

Grubun başlatıcısı Macit Uzbay, 11 Ocak'tan itibaren 'kapıların yeniden açılması' çağrısında bulundu

Koronavirüs nedeniyle Almanya aldığı temas kısıtlamaları tedbirlerini uzatma kararı neredeyse isyana dönüştü. Dükkanlarını açarak "sivil itaatsizlik"  yapmak isteyen esnaflar internette örgütlenmeye başladı. 
#WirMachenAuf hashtag'i Twitter'da büyük ses getirdi. Çok sayıda destekçi, girişimcilerle dayanışma talep etti. Ancak kısa süre sonra, #WirMachenEuchDicht hashtag'i altında, planlanan açılışları sert bir şekilde kınayan ve dahil olanları olağan şekilde "Covidiotes" olarak karalayan bir karşı hareket oluştu

Telegramda ise “daha fazla kilitlenme yok", 24 saat içinde neredeyse 50.000 ilgili kişi toplandı - ve grup istikrarlı bir şekilde büyüyor. Sadece Cumartesi günü kurulan grupta şöyle denildi.

"İşletme sahipleri, gastronomi, perakende, kozmetik, kuaför ... Kapıları 11 Ocak'tan itibaren açacağım. Daha fazla uzatma kabul edilmeyecek."

İsyanı Bir Türk Başlattı
Kısa sürede, 50.000'den fazla kişi Telegram grubuna katıldı "Açıyoruz - artık kilitlenme yok". Dükkanlarının kapatılması nedeniyle geçim kaynaklarının tehdit altında olduğunu gören ve federal ve eyalet hükümetlerinin kilitlemeyi en azından Ocak ayı sonuna kadar uzatma kararından endişe duyanların çoğu serbest meslek sahibi. Grubun başlatıcısı Macit Uzbay, 11 Ocak'tan itibaren "kapıların yeniden açılması" çağrısında bulundu. Krefeld'den kozmetik stüdyosu operatörü "Daha fazla uzatma artık kabul edilmeyecek" diye yazdı. 
 

Bakmadan Geçme