Altın Rakiplerine Fark Atıyor

Piyasaların iki güvenli limanı altın ile dolar kapışmasında bu kez altın öne geçti. Fed'in gevşek para politikasına devam edeceği beklentisi doları baskılarken, altın 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Uzmanlar, Fed'in açıklamalarıyla yön bulan altında yükseliş beklentisini koruyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gevşek para politikasını sürdüreceği beklentisiyle güçlü bir görünüm sergiliyor. Fed’in ‘güvercin’ tutumu nedeniyle tahvil faizlerinin gerilemesi ve altının rakibi doların zayıflaması, sarı metali 1.900 doların üzerine taşıyarak, 2021 başında gördüğü seviyelere yeniden yükseltti.

Kripto paralarda yaşanan düşüşlerin de yatırımcıları altına yönelttiği düşünülüyor. Yatırımcılar altının nasıl bir yön izleyeceğini anlamaya çalışırken, uzmanlara göre güçlü alım dalgasının devam etmesi için ons altının 1.925 dolar bariyerinin üzerinde kapanışlara ihtiyacı var.

Ocak ayı başından bu yana ilk kez 1.900 doların üzerini gören ons altın, rekor kırdığı Ağustos 2020’den bu yana devam eden düşüş trendini kırmasından cesaret buldu. Fiyatlar 1.913 dolara kadar tırmandı. Sonrasında 1.900’ün altına doğru çekilmeler yaşandı fakat analistlere göre, altın önemli bir destek olarak görülen 1.890 doların üzerinde kalırsa, yeni yükseliş trendi teyit edilecek.

Değerli metalin yukarı ilerlemesi devam etmesi durumunda 1.925 direnci, satışlara maruz kalması halinde ise 1.890 desteği izlenecek. FXStreet'ten Dhwani Mehta'ya göre, daha güneyde 1.870 dolar bölgesi güçlü destek.

Commerzbank da, 1.825’in üzerinde altının yükseliş trendi içinde kalmaya devam edeceğini düşünüyor. Altının orta vadede yükselişini sürdüreceğini düşünen banka ‘Altın, 2020’de gördüğü 2.075 dolarlık zirvesine giden yolda önce 1.965 kapısını açmalı’ değerlendirmesinde bulunuyor.

 

Bakmadan Geçme