'Atı alan virüs Üsküdar'ı geçti'

Meclisten yükselen ses: Atı alan virüs Üsküdar'ı geçti. Taşıyıcı riski yüksek kafe çalışanları, restoran, berber, kuaför ve tedarik zincirindeki çalışanların tamamı şimdiye kadar aşılanmış olmalıydı

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "Atı alan virüs Üsküdar'ı geçti. Taşıyıcı riski yüksek kafe çalışanları, restoran, berber, kuaför ve tedarik zincirindeki çalışanların tamamı şimdiye kadar aşılanmış olmalıydı" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Yılmazkaya'nın gündeminde koronavirüs salgınının ekonomiye etkisi ve hükümetin bu konudaki politikaları vardı.

Yılmazkaya şöyle konuştu:

"Güya 100 milyon doza yakın aşı anlaşma çalışmaları yapılmaktaymış, kendi özel adlarımızın geliştirdiği BioNTech aşısından sadece 4,5 milyon doz tedarik edeceğinizi söylüyorsunuz. Hangi dediğinize inanalım?

Değerli arkadaşlar, atı alan virüs Üsküdar'ı geçti. Taşıyıcı riski yüksek kafe çalışanları, restoran, berber, kuaför ve tedarik zincirindeki çalışanların tamamı şimdiye kadar aşılanmış olmalıydı; öğretmenlerimizin tamamı aşılanmış olmalıydı, emniyet görevlilerimizin, askerlerimizin yani halkla iç içe olan tüm vatandaşlarımızın rahatladığımıza inandırdığınız iki üç aylık dönemde ikinci dozları dâhil aşılar yapılmış olmalıydı ama maalesef olmadı.

Ekonomik zorluklar nedeniyle insanlarımıza, esnafımıza bakamadığınız için kısıtlamaları gevşetmek zorunda kaldınız, inşallah daha kötü günler görmeyiz ama inanın gidişat iyi değil. O nedenledir ki bu önemli gerekçeler nedeniyle İYİ PARTİ'nin vermiş olduğu bu araştırma önergesine "evet" diyoruz. İnşallah daha kötü günleri görmeyiz diyoruz arkadaşlar."

Bakmadan Geçme