AVM mi Sağlıklı Pazar mı?

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, pandemi tedbirleri nedeniyle pazarlara ve manavlara yönelik getirilen  ambalajlı ya da ambalajsız her türlü ekmek ya da ekmek çeşitleri, yufka,  simit, tatlı ve diğer unlu mamulleri ile pastacılık ürünleri satılmayacağına ilişkin yasağı 'Alışveriş Türkiye'mizde ki 50.000'in üstünde her tarafı kapalı avmlerde çok daha mı sağlıklı ?' sözleriyle eleştirdi.

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, pandemi tedbirleri nedeniyle pazarcıların sıkıntısını ele alan açıklamalarda bulundu. Aksu açıklamasında "Pazar daha kaliteli ve daha ucuzdur. Çünkü pazarcının deposu arabasının üstüdür, günlük satması gerekir diğer güne bırakmaz aynı zamanda pazarlarda alternatif boldur ve her bütçeye uygundur, pazarcı ürüne istese de yüksek fiyat biçemez çünkü pazarcı  bir biriyle rekabet halindedir. Pazardan  alınan ürünlerde el teması olasılığı daha az olduğu için daha dayanıklı ve daha sağlıklıdır. Market  reyonlarından seçiyorum iyisini alıyorum diyen kişi, pazarlarımızın tazeliğini, ucuzluğunu, kalitesini bilmeyen kişilerdir." dedi.

KDV %1 Olsun Mutfağın Ateşi Sönsün

Meyve ve sebzenin nasıl ucuzlayabileceği konusunda hükümete önerilerde bulunan Aksu "Marketten Kredi kartıyla alışveriş yapıp bedavaya aldım zanneden vatandaş bilmez ki poşetten bile para alındığını ancak ay sonu geldimi anlar ben nerde yanlış yaptım diye sorgular. Meyve sebzeyi ucuzlatmak mı istiyorsunuz alın size bir çözüm dayanıksız tüketim mallarından KDV oranlarını %1 ‘e çekelim ülkemizde ne kadar ürün yetişiyor gerçek rakamları görelim adı üstünde dayanıksız tüketim malları(meyve-sebze)nakliye esnasında en çok zayiat veren ürünlerdir. Dayanıksız tüketim mallarında KDV oranını  %1’e çekelim ki gerçek rakamları görelim ki ülkemizde kayıt dışı esnafında önüne geçelim mutfağın ateşi  sönsün, vatandaş evine  daha ucuz meyve sebze ürün alsın." diyerek konuşmasını tamamladı.

Bakmadan Geçme