Bakan Mehmet Muş 11 ay sonra TESK'e Gizli mi Geldi ?

Ticaret Bakanlığı'na geldiği günden bu yana ilk kez Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na gelerek federasyon ve birlik başkanlarıyla 3,5 saat görüşen Mehmet Muş'un ziyareti ne medyada ne de Ticaret Bakanlığı'nın web sitesinde yer almadı. Bu olay akıllara ' Bakan Mehmet Muş 11 ay sonra TESK'e Gizli mi Geldi ?' sorusunu getirdi.

Ticaret Bakanı Meahmet Muş göreve atanmasından 11 ay sonra  ilk kez Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Bendevi Palandöken'in8 ev sahpiğinde 3,5 saat birlik ve fedarasyon başkanlarını dinleyen Bakan Muş'un esnaf ve sanatkarların içinde buundukları sıkıntıları  not alırken bazı uygulamaları ilk kez duyması dikkat çekti. 

Bakan Gizli Mi Geldi?

Bu sorunun nedeni Ticaret Bakanlığı'na geldiği günden bu yana ilk kez Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na gelerek  federasyon ve  birlik başkanlarıyla 3,5 saat görüşen  Mehmet Muş'un ziyareti ne medyada ne de  Ticaret Bakanlığı'nın web sitesinde yer almamasıydı.. Bu olay  akıllara ister istemez  "Bakan Mehmet Muş 11 ay sonra TESK'e Gizli mi Geldi ?" sorusunu getirdi.  İsminin açıklamasının istemeyen bir fedarasyon başkanı " Gelmesi esnaf ve sanatkar açısından büyük bir olay. Ancak 11 ay sonra ? Esnaf ve sanatkarın derdi  o kadar çok ve çözülmesi gereken o sorunlar o kadar acil ki  çıkıp neden " bu güne kadar gelmedirniz" diyemedik. Diyemezdik de... Bol bol not aldı. Bazı sorunlar karşısında nhayretler içinde kaldı." dedi.

 

Üç Harfliler Bizi Yaktı Sayın Bakan !

Aynı zamanda  Türkeyi Bakkalyar Federasyonu Genel Başkanı da olan Bendevi Palandöken, üç harfli  marketlerin  uyguladıkları haksız rekabet ile fiyaktları arttırmak  bir yana bakkalları bitirdiğini söyledi. Tedarikçilerden büyük miktarda mal malı yaptıklarını bu mallara  isdedikleri fiyatları uyguladıklarını, bu zamların Ramazan öncesi alım gücünü de zayıflattığını  söyleyen Bendevi Palandöken bu konuya çözüm bulunmasını bakkaların yaşatılmlasını istedi. 

Toplantıda; akaryakıta yapılan zamların sektörü  kontak  kapatma noktasına  getirdiği, sicil kayıtlarında noter. belediye ve üst çatı kuruluş  paylarının  esnaf ve sanatkmara büyük yok oluşturduğu mobilya sektöründe ithal edilen sunta ve benzeri ürünlerin aşırı fiyat artışı ve gümlükleme verngisine tabi tutulduğu, berber, kuaför, güzellik  sektörünün resmi tatil günü belirlenerek açma kapama saatlerinin ayarlanması gibi konular gündeme getirildi.  Toplantıda her fedarasyon kendi alanıyla ilgğili sodrunları sırasıyla açıkladı. 

 

Bakmadan Geçme