Beyaz Eşya Alacaklara Kötü Haber

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Video, kamera, ses sistemleri ve fiyatı 3 bin 500 liradan fazla TV'lerde taksit 6 aydan 4 aya indirildi. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında taksit sayısı 18 aydan genel sınırlama olan 12 aya düşürüldü.

Ticaret Bakanlığı, perakende işletmelerce tüketicilere yönelik gerçekleştirilen taksitli satışlarda vade düzenlemesi yaptı.

Bakanlığın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışları ile fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan televizyon satışlarında 6 aylık taksit sınırlaması 4 aya indirildi. Tablet bilgisayar satışlarında 6 aylı süre değiştirilmedi.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında taksit sayısı 18 aydan genel sınırlama olan 12 aya düşürüldü.

Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalardaki 18 aylık taksit süresi devam edecek.

Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi 6 ayı geçemeyecek. Bu süre daha önce 8 aydı.

Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme daha önce olduğu gibi yapılamayacak.

Bakmadan Geçme