Kahveci Esnafı'ndan Çağrı Var

Öztürk, Esnafımız pandemi döneminde zaten sıkıntılı bir dönemdeydi. Kapanmayla birlikte iyice sıkıntılı bir döneme girdik. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Zaten 13 aylık süreçte 7 ay kapalı durumdaydık. Esnafımıza verilen bin TL'lik hibe destekleri bitti. Bunun devam etmesini hükümetimizden talep ediyoruz. Bize bu zor zamanda sahip çıkılmasını istiyoruz' dedi.

Ülke genelinde artan koronavirüs vakaları yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kısmi kapanma kurallarının uygulanacağını açıkladı. Kısıtlamaları değerlendiren Söke Kahveciler Odası Başkanı Ali Öztürk, hibe desteklemelerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

“ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”
www,mansetaydin.com'a açıklama yapan Öztürk, Esnafımız pandemi döneminde zaten sıkıntılı bir dönemdeydi. Kapanmayla birlikte iyice sıkıntılı bir döneme girdik. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Zaten 13 aylık süreçte 7 ay kapalı durumdaydık. Esnafımıza verilen bin TL’lik hibe destekleri bitti. Bunun devam etmesini hükümetimizden talep ediyoruz. Bize bu zor zamanda sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

“KREDİLER ERTELENSİN
Kredilerin ertelenmesini isteyen Öztürk, “Borçlarımız arttı tam açıldık işler yoluna giriyor derken bir kapanma daha geldi. Kredilerimiz 6 ay ile 1 yıl arası ertelensin, esnaf gerçekten ayakta kalmakta zorlanıyor. İflasın eşiğindeyiz. 17 Mayıs’ta tekrar açılacağımız söyleniyor. Umarım bizim sesimiz duyulur. Bize destek olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme