Dolmuş Esnafına OTURGİT'ten Mesaj Var

Oturgit firması yetkilisi 'Biz yaptığımız işin esnafı olumlu ya da olumsuz bir yansıması olduğunu düşünmüyoruz. ' dedi. 

Bir süredir Ankara’lı  dolmuşçu esnafı da, servisçi esnafı da bu uygulamayı konuşuyor.  Adı TURGİT…” Medeni Ulaşım Aracı ile Şehir içi ulaşımda devir değişti! Oturgit; ister mesai ister okul olsun, günlük ve sabit toplu taşıma kullanıcıları için konforlu, hijyenik ve hesaplı çözümler sunan; yeni nesil, yenilikçi bir servis paylaşım platformudur.” Şeklinde kendilerini tanıyorlar. Ankara merkezli uygulamanın bir internet sitesi. Ancak şirket ismi sitelerde yer almıyor. 
 
“Dur kalk yok! ,Dön dolaş yok!, Yer kapma yarışı yok!, Aktarma derdi yok!, Bu kimdir necidir kaygısı yok!, Hijyen endişesi yok! Trafik stresi, benzin masrafı yok!, Kaçırdım, yetişemedim telaşı yok!, Kötü hizmet rahatsızlığı yok!” sloganlarıyla vatandaşlardan talep toplayan platform bir süredir  Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın sert tepkisine neden olmuştu. Yalçın “Emek hırsızı” olarak nitelendirdiği OTURGİT firmasının iddialar üzerine cevaplarını öğrenmek istedik. Editörlerimizden Mustafa Talha Cabadak’ın ısrarına rağmen şirket yöneticisi ismini vermedi. Ancak iddialara şu cevapları verdi. 
 
Aynı Güzargahtaki Müşteri, aynı saat dilimi
Sizin bir servis ihtiyacınız var evinize evinizden işinize gitmek istiyorsunuz. Sizin gibi ihtiyacı olanların İşe başlama saatini İşten çıkış saatini ev konumunu elektronik ortamda bizimle paylaşıyorsunuz ve bir istek oluşturuyorsunuz. Biz de diyoruz ki; aynı saat diliminde gelen ve aynı saat diliminde giden ve aynı güzergahta oturan kullanıcıları bir araya getiriyoruz. bu dijital platformda ve bir servis çatısı altında onları topluyoruz. 

Yıllık sözleşme, Taksitlendirilmiş Ödeme
Yıllık sözleşme imzalayarak yapıyoruz. Servis taşımacılığına uygun bir şekilde aylık ödemeler halinde alıyoruz. Bizim uygulamamıza günlük ya da aylık kullanamazsınız. Beni şuradan şuraya götürün şeklinde olmaz parayı verirsiniz 1 ay boyunca o hizmet bedeli ister gelirsiniz ister gelmezseniz servis hizmetinden faydalanırsınız. Ankara'da servis hizmetini kimler yapıyor ? C plakalı araçlar…Biz de kendi C plakalı araçlarımızda yapıyoruz bu hizmeti. 

Legalik, Vergi Ödüyoruz
Uygulamamızın hiçbir şekilde gayri kanuni bir durumu yok. İnsanlar ihtiyaç doğrultusunda bize talep oluşturuyorlar. Biz de bu talebe karşılık olarak onlara servis tahsis ediyoruz. Almış olduğum herhangi bir araçta yapmıyorum. 500 milyarlık C plakayı aldım ve onunla birlikte ben hizmet veriyorum Biz vergisini ödeyen legal bir kurumuz. 

Bizi UBER İle Karıştırmasınlar 
Kimse bu uygulamayı UBER'le kıyaslamasınlar. UBER tabii  kanunsuz… Neden biliyor musun? UBER şehir içi taşımacılığa ait araçlarla taşımacılık yapmıyor. “ Gidin bir tane Vito satın alın istediğiniz gibi şehir içinde taşımacılık yapın” diyor. Böyle bir dünya yok. Biz zaten C plakayız teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu saatten sonra insanlara ben sokak ilan versem bir mobil uygulama olmasam bize mail atın desem bu yasal olmaz mı? Biz de teknoloji uyarlandı. Bu durumu kanun çerçevesinde EGO’dan onaylanmış güzergahlar içerisinde hizmet veriyoruz. Bizi UBER'le benzetmelerin tek sebebi; kullanmış olduğumuz teknolojinin aynı olması… Yani ikimiz de mobil uygulamayız. Bu yüzden tepki çekiyor ama biz servisçiyiz. 

Dolmuşçuların İçi Rahat Olsun
Dolmuşçular sanıyor ki; birisi uygulamadan servis çağırıyor araba çağırıyor. onu oradan alıyorum. Böyle bir şey yok. Biz toplu taşımacılık yapmıyoruz 12 aylık sözleşme imzalıyoruz aylık ödemeleri haline bölüyoruz. Hizmetin bitiminde de ödediği takdirde bizim hizmetimize almaya devam ediyor. 

Bakmadan Geçme