ERKAN MUMCU'dan Yeni Hükümet Sistemini Sert Eleştiri

Politik Adam programında Fehmi Çalmuk'un konuğu olan Eski bakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne eleştirilerde bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ERKAN MUMCU'dan Yeni Hükümet Sistemini  Sert Eleştiri

AK Parti hükümetlerinde sırasıyla Kültür ve Turizm Milli Eğitim Bakanlığı görevlerinde bulunan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni "Bu bir tek adam rejimi...Bu Birinci Meşrutiyet monarşisindeki padişahın yerine seçilmiş bir padişah atamaktan başka bir şey değil." sözleriyle eleştirdi.

Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirirken bu sistemle gelen Cumhurbaşkanı’nı ‘seçilmiş padişah’ olarak niteledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde demokrasiden söz edilemeyeceğini öne süren Mumcu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhuriyeti belli safalara ayıracaksak, Cumhuriyet’in biraz meşruti sistemlere yaklaştığı, hatta birinci meşrutiyete yaklaştığı, bir geri dönüş, bir tek adam iradesinin, milli egemenlik iradesinin üstünde bir yere konulması süreci bana sorarsanız." dedi.

Detaylar Videomuzda...

Bakmadan Geçme