Esnaf Anormalleşmeye Başlayacak

Kastamonu Madeni Eşya Odası Başkanı tam kapanma sürecini değerlendirdi.

2020 Mart’ından bu  yana etkili olan salgınla ilgili alınan tedbirlerden en çok küçük esnafın etkilendiğini söyleyen Fehmi Yılmaz şu açıklamalarda bulundu ;

" Mart 2020’den bu tarafa ülkemizi istila eden virüs belasından en çok küçük esnaflar etkilendi. Esnafa bugüne kadar ne gibi yardımlar yapıldı.

Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden alınan krediler 3 ay süreyle faizsiz olarak ertelendi. Daha sonra 30 Haziran’a kadar faizli olarak erteleme yapıldı.

 Esnaf için 25 bin TL pandemi kredisi verildi. Çok esnaf kullandı.

 Bunlar esnaf için güzel olan şeyler. Ya olmayanlar. Kahveci, kafeci, servisçi ve kantinciler 14 aydan fazla işyerleri kapalı, 1 lira dahi kazanmadılar. İşyerleri açık olsa da berberi, lokantacısı, tuhafiyecisi, kırtasiyecisi, ayakkabıcısı, züccaciyecisi, bakırcısı, kalaycısı velhasıl temel ihtiyaç maddesi satmayan tüm esnaf etkilendi.

 Kredi Garanti Fonu Destek Kredisi çıktı ama ihtiyacı olan değil adamı olan aldı. O alan tuzu kurular ya dolara ya da altına yatırım yaptı.

Dolar ve altın ikiye katladı, yani devlet kendi eliyle düşünmeden dolar ve altının yükselmesine sebep oldu. 

 Genelgeler hazırlanırken ticaret, esnaf ve ziraat odalarının temsilcileriyle oturun istişare edin. Yapılan yanlışlardan dolayı esnaf artık anormalleşmeye başlayacak bilginiz olsun." dedi.

 

Bakmadan Geçme