Esnaf bu ülkenin kalbidir...

Gazeteci Cemal İncesoyluer yazdı: Her zaman sizlerin yanında olan, yemediğini size yedirmeyen, veresiye defterini açan, 'Yoksa sonra verirsin' diyen, 'Gel bir bardak çayımı iç' diyerek muhabbetini esirgemeyen, cenazenizde, düğününüzde yanınızda olan, mahalleyi, sokağı gözetleyen, kollayan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır.

Esnaf dostu Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer yazıyor.

Bir dönem başkent Ankara'da mesleğini sürdüren, devlet adamı ve siyasetçilere danışmanlık da yapan medyanın duayen ismi İncesoyluer, Kovid-19 sürecinde esnafın yaşadıklarına dikkati çekerek duyarlılık çağrısında bulunuyor.

İncesoyluer'in yazısı şöyle:

"Başta salgın hastalık olmak üzere, yaşadığımız ekonomik krizden, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de milletçe el ele vererek aşacağız. ‘Mümkün olduğu kadar Tokat halkının yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağlamalıyız. Bu nedenle "Alışverişini yerel esnaftan yap. Esnafına sahip çık kampanyası"na mutlak destek olmalıyız.

Elbette hükmet de devlet aklıyla birtakım yaraya merhem olacak ekonomik çareler peşindedir.

Esnaf ve sanatkarın sadece devletin değil, halkın da desteğine ihtiyacı vardır. Her zaman sizlerin yanında olan, yemediğini size yedirmeyen, veresiye defterini açan, ‘Yoksa sonra verirsin’ diyen, ‘Gel bir bardak çayımı iç’ diyerek muhabbetini esirgemeyen, cenazenizde, düğününüzde yanınızda olan, mahalleyi, sokağı gözetleyen, kollayan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde esnafımızın yanında olun. Gelin alışverişinizi yerel esnaftan yapın. Çünkü yerel esnaftan alışveriş ekonomiye can vermek demektir. Çünkü küçük esnaf bizi biz yapan milli ve yerli değerlerimize sahip çıkandır. Yerel esnaftan alışveriş demek paranın ülke ekonomisinde kalması, Türk lirasının değer kazanması, ülkemizin kalkınması demektir.

Gün birlik günü, gün esnafa sahip çıkma günüdür. ‘Esnafına sahip çık’ çağrısının esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Unutmayın, esnaf bu ülkenin kalbidir."

Cemal İncesoyluer kimdir?

Tokat'ta doğan Cemal İncesoyluer, 1979 yılında Milli Gazete'de musahhih olarak mesleğe başladı. Askerlik dönüşü Tokat'ta Birikim adıyla dergi yayımladı. Bir süre sonra dönemin Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun basın danışmanı olarak 4 yıl görev yaptı. İHA'nın Tokat muhabirliğini yaptı. Vakit gazetesinde Dış İlişkiler Müdürü ve Cuma Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak gazetesinin Ankara Temsilcisi olarak ulusal basında iz bırakan işlere imza attı. Sağduyu ve Yeni Mesaj gazetelerinde haber müdürü, Menajer Dergisinin Yayın Koordinatörü, İHA haber redaktörü, Başkent Tv'de Genel Koordinatör olarak çalıştı. Ayrıca İskilip Belediye Başkan Yardımcısı, Denizli ve Mamak Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev aldı. Ulusal ve yerel gazetelerde dört bini aşkın makalesi yayımlandı. "Bir Kent Bir Adam Bir Yorum" ve "Şafak Operasyonu" isimli iki kitabi bulunuyor. Tokat Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olan İncesoyluer, Tokat Haber gazetesi ve Haber Platosu internet haber portalında günlük köşe yazıyor.

Bakmadan Geçme