Esnaf üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmeli

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, 'Esnafımızın sorunlarını çözecek yapısal ve kalıcı desteklere ihtiyaç vardır. Esnafımızdan 2020 ve 2021 yılında beyan üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmelidir' dedi.

İş Dünyası Ve Sosyal Politikalardan Sorumlu BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa İl Başkanı Salih Uçak ve il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (BESOB) oda başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Alfatlı, “Esnafımızın sorunlarını çözecek yapısal ve kalıcı desteklere ihtiyaç vardır. Esnafımızdan 2020 ve 2021 yılında beyan üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmelidir. Esnafımızı her zamankinden daha fazla korumalıyız.” dedi.


BESOB Başkanı Arif Tak ve oda başkanlarıyla toplantı gerçekleştiren Alfatlı TBMM gündemine ve Hükümet yetkilerine esnafların sorunlarını taşıdıklarını ve en yüksek düzeyde sorunların çözümü için temas halinde olduklarını aktardı.


Alfatlı şunları kaydetti:

 “Toplumumuzun adeta emniyet sibobu olan tüm esnaflarımıza ne kadar destek ve kaynak aktarırsak azdır. Yapılanların dışında esnafımızın sorunlarını çözecek yapısal ve kalıcı destekleye ihtiyaç vardır. Pandemiden en fazla etkilenen kesimlerin başında yer alan esnafımızdan 2020 ve 2021 yılında beyan üzerinden alınacak vergilerden vazgeçilmelidir. Esnafımız yeri geldiğinde faizsiz mahalleliye kredi veren finans kurumu, yeri geldiğinde birer güvenlik görevlisi, evladımızı, eşimizi dostumuzu emanet ettiğimiz güvenli bir liman ve kendi yağı ile kavrulup, devlete yük olmayan ve aynı zamanda istihdam yaratan kurumlardır. Bu açıdan esnafımızı her zamankinden fazla korumak ve kollamak zorundayız."

“Esnafımız beklediği yardımı yeterince alamadı”


Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin 2021 yılında 481 milyon lirayı aşkın seçim yardımı yapılacağını hatırlatan Alfatlı, şöyle devam etti:

 “Genel Başkanımız Mustafa Destici bu seçim yardımlarından partilerin fedakârlık yapılarak esnafa destek olarak dağıtılmasını gündeme getirmişti ancak bir karşılık görmedi. Esnafımıza yapılan kira yardımları esnafımızın sorunlarına çözüm olmamıştır. Genel Başkanımızın seçim yardımlarının esnafa dağıtılmasına yönelik çağrısı son derece önemliydi. Bu çağrının karşılık bulmaması gerçekten çok üzücü. Siyasi partilere destekler yapılmalı tabii ki ama aldığı oy oranına göre yapılmalıdır. Bu kadar yapılmamalıdır.”


“Bursa’da esnaf sayısı 100 bine ulaşacak”


BESOB Başkanı Arif Tak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tak, şöyle konuştu:

“Bursa’da esnaf sanatkar sayısı 88 bini geçti.  Esnaf sanatkar sayısı 100 bini bulmasını bekliyoruz. Esnaf sanatkar adına çok zorlu bir yıl oldu. Her konuda esnafımıza sahip çıkarak yanlarında olmalıyız. Esnaf sanatkar yasaya aykırı bir şey istemez. Kısıtlamalarda esnafımıza biraz daha töleranslı olması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın son açıkladığı paketin daha kapsamlı olmasını bekliyorduk. Restoranlar, lokantacılar, düğün salonları, kantinciler ve benzeri birçok sektörümüz büyük darbe gördü.  İşyerleri kapalı. Sokağa çıkma yasağının esnetilmesini talep ediyoruz. Örneğin lokantalarda bir masada tek kişi oturup yemeğini yiyebilir. Kıraathanelerde aynı şekilde mesafeye dikkat ederek hizmet verebilir. Esnafımızın borçları birikiyor. Devletimizin yaptığı takviye maalesef bize çok az geliyor. Birçok esnafımızın kirasını ödeyemiyor.”

Ekrem Alfatlı ayrıca 20 yıl önce BBP Bursa İl Başkanı olduğu dönemde BBP’nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte BESOB ziyaretinden çekilmiş fotoğrafı Arif Tak’a hediye etti.

Bakmadan Geçme