'Esnafa 2 ay süre yetersiz'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nakdi ücret desteği ve işten çıkartma sürelerinin 2 ay uzatılmasının sevindirici fakat yetersiz olduğunu belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni açıklanan karar ile nakdi ücret desteği ve fesih kısıtı 2 ay daha uzatıldı. Bu karar sevindirici fakat yavaş yavaş normalleşme adımlarının atıldığı dönemde yetersiz. Nakdi ücret desteği artırılmalı ve bu destekler yılsonuna kadar uzatılmalı” dedi.

Palandöken yaptığı açıklamada, esnafın 2 ay içerisinde toparlanmasının mümkün olmadığını, en azından yılsonuna kadar desteklere ihtiyacı olduğunu bildirdi.

TESK Başkanı şunları kaydetti:

 “Kovid-19 tedbirleri gereği başlatılan nakdi ücret desteği ve işten çıkartmaların süresinin 2 ay daha uzatılmasını olumlu buluyoruz. Fakat uzun zamandır talebimiz bu desteklerin yılsonuna kadar uzatılmasıydı. Esnafımız henüz bazı illerde bazı sektörler olarak yavaş yavaş açılmaya başlamışken, tam anlamıyla toparlanması en az 2-3 yıl sürecektir. Açılan esnafımızın kazancı tam anlamıyla eski seviyesine gelmedi. Dolayısıyla bu desteklerin yılsonuna kadar uzatılması, esnafımızın 2 ay sonra ne yapacağız diye kara kara düşünmesinin önüne geçer. Bu karar için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Z.Zümrüt Selçuk’a teşekkür ediyor, kararın uzatılması yönündeki talebimizi tekrar belirtmek istiyorum.”

 

Bakmadan Geçme