Esnafa Erken Emekli Fırsatı

'Pandemide iş yerleri kapanan ve işleri büyük oranda azalan esnafımız prim borcunu yapılandırarak emekli olmak için yeni bir protokol bekliyor' diyen  Palandöken, esnafın prim borcunu taksitlendirmek istediğini altını çizdi.

 Pandemi döneminde zor günler yaşayan esnaf ve sanatkârlar için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken prim borcu olan esnafa gerekli kolaylıklar sağlanarak emekli olabilmesi için hak tanınması gerektiğini söyledi.

“Pandemide iş yerleri kapanan ve işleri büyük oranda azalan esnafımız prim borcunu yapılandırarak emekli olmak için yeni bir protokol bekliyor” diyen  Palandöken, esnafın prim borcunu taksitlendirmek istediğini altını çizdi. Palandöken şöyle dedi:

"Prim borcundan dolayı emekli olamayan esnaf ve sanatkârımız için SGK ve Kamu bankaları arasında en son 2018 yılında imzalanan işbirliği protokolü bu dönemde tekrarlanmalı. Geçmişte prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayıda esnafımız protokol sayesinde bankadan aldığı krediler ile prim borcunu yapılandırarak emekli olmuştu"  

Esnaf sicil engeline takılmasın…

Esnafın emekli olabilmek için sicil engeline takıldığını  hatırlatan Palandöken  açıklamasına şöyle devam etti: 

 "Daha önce imzalanan protokollerde esnafımızın bir kısmı sicil engeline takıldığı için bankalar tarafından kredi verilmediğinden dolayı borcunu yapılandıramamış ve emekli olamamıştı. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi döneminde ayakta durma mücadelesi veren esnafımız hiçbir şekilde sicil engeline takılmamalı. Zaten esnafın talep ettiği protokol gereği emekli aylıklarından kesinti yapılacağı için bankaların herhangi bir riski yok. Bu yüzden bankalar da sicili bahane etmeden esnafımıza düşük faizli kredi vererek emeklilik için gerekli kolaylığı sağlamalı"

Bakmadan Geçme