Esnafa Karşı AVM'ler Haksız Rekabet İçinde

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, küçük esnafın en önemli sorunlarından bir tanesinin AVM ve zincir marketler konusu olduğuna dikkati çekerek, sorunun çözümü noktasında devletten destek beklediklerini söyledi.

.Esnaf Odası Başkanlarının yoğun katılım sağladığı toplantıda, esnaf ve sanatkarların genel durumu, sorunları, çözüm önerileri, pandemi döneminin ekonomik etkileri hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Adana ESOB  binasında esnaf odası başkanlarıyla  bir araya gelen Göger toplantının açılışında yaptığı konuşmada esnaf ve sanatkarın genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Günlük kazanıp, günlük harcayan esnaf ve sanatkarın en önemli sorunlarından bir tanesinin AVM ve zincir marketler konusu olduğuna dikkati çekerek, sorunun çözümü konusunda devletten destek beklediklerini dile getirdi.

Adana'da 52 bin civarı kayıtlı esnafın faaliyet yürüttüğünün altını çizen Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Çim biçme makinesinden araç lastiğine kadar her türlü ürünün satışını yapan AVM ve zincir marketlerin neden olduğu haksız rekabet tüm esnaflarımızı ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor. Her geçen gün sayıları hızla artan AVM ve aynı sokakta yan yana, karşı karşıya faaliyet gösteren zincir marketlerin şehir içinde açılmalarına izin verilmemesi, sattıkları ürün çeşitliliğine sınırlama getirilmesi, açılış ve kapanış saatlerinin yeniden belirlenmesi ve haftanın bir günü tatil edilmeleri gibi düzenlemelerin devletimiz tarafından hayata geçirilmesi, haksız rekabeti ortadan kaldıracağı gibi esnaf ve sanatkarlarımıza da rahat bir nefes aldıracaktır. " dedi.

 

Bakmadan Geçme