Esnafa Moral Lazım

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HES koduyla müşteri kabul edilmesine izin vermesi bekleniyor. 

Lokanta,restoran ve kafeler yalnızca paket servisi yapabiliyor ve müteri kabul edemiyor. Bu yüzden kimi işyerlerinin işleri yüzde 60 azalırken  özellikle kafeler iş yapamaz duruma geldi.Bu yüzden sektörün gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da.. Bilim Kurulu'nun görüş vermesinin ardından Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HES koduyla müşteri kabul edilmesi kararını açıklaması bekleniyor. 

 Alışveriş merkezlerinde,kamu kurumlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile müşteri kabul edilmesinin örnek gösteren sektör temsilcileri, ateş ölçerler yerine lokanta,restorant, kafelere bu sistemin uyğulanmasını istiyor. Bu süretle Koranavirüs'e karşı etkin mücadeleye katkı sağlandığı gibi sektörün içende olduğu ekenomik krizinde önüne geçilmiş olacak.

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'den yapılan açıklamada “Paket servisi ile işletmelerin daha fazla ayakta kalmasını beklemek yaşanacak ve yaşanan krizi de tırmandıracaktır. Denetim kolaylığı sağlayacak olan HES kodu ile  müşteri kabul edimmesi ile  işletmeler ayakta kalacak,peronel maaşları, kira ödemeleri başlıyacak ve devletin sırtına yük bindiren kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalarda bitecektir. Sektör yine maske, mesafa ve temizlik kurallarına uymakla birlikte Koranavirüs ile mücadelede olmazsa olmaz şart olan moral ve motivasyonu kazanacaktır" denildi..

Bakmadan Geçme