Esnafa 'rehavete kapılmayın' uyarısı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları kontrollü normalleşme sürecinde rehavete kapılmamaları konusunda uyardı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger beraberindeki heyetle, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'e iade-i ziyarette bulundu.

Göger ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, pandemi süreci, Yüreğir özelinde esnaf ve sanatkarlarımızın genel durumu, kent gündemi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kontrollü normalleşme süreci, Birliğin yürüttüğü çalışmalar ile projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

 Erdoğan tarafından açıklanan kontrollü normalleşme sürecinin piyasaları hareketlendireceğinin altını çizen Göger, “Pandemiden ekonomik anlamda en fazla etkilenen kesim şüphesiz esnaf ve sanatkarlarımız oldu. Bu süreçte devletin verdiği destekler esnafımıza nefes aldırdı. İnanıyorum ki kontrollü normalleşme süreciyle birlikte esnaf ve sanatkarlarımız hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girecektir” dedi.

Esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşları kontrollü normalleşme sürecinde rehavete kapılmamaları konusunda uyaran Göger, “Kısıtlamaların gevşetilmesi, pandemi tehlikesi geçti şekilde algılanmamalı, maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere tedbirlere uyma konusunda azami dikkat gösterilmelidir. Aksi halde yeni kısıtlamalarla karşı karşıya kalırız ki bu esnafımız için hiç iç açıcı bir durum olmaz” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 53 binin üzerinde aktif üyesiyle Adana’nın ve bölgenin en önemli meslek kuruluşlarından birisi olduğuna işaret eden Niyazi Göger, gerek sayısal çoğunluğu, gerekse ticaret hacmi açısından esnaf ve sanatkarlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda Adana’nın en önemli dinamiklerinden birisini oluşturduğuna dikkati çekti.

 Göger, “Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, üyelere yönelik projeler geliştirirken, kentimizin gelişip kalkınmasına sunacağı katkıları da göz önünde bulunduruyoruz. Bu nedenle, hem üyelerimizin hem de şehrimizin menfaatleri için yerel yönetimlerle uyum ve işbirliği içerisinde olmayı önemsiyoruz” dedi.

Yüreğir Belediyesi’nin esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik çalışmalarını yakinen takip ettiğini de dile getiren Niyazi Göger, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispire verdiği desteklerden ötürü esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür etti.

 

Toplumun nabzını tutuyorsunuz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de insanlarla iç içe olmaları hasebiyle toplumun nabzını tutan, toplumun hassasiyetlerine hakim esnaf ve sanatkarları önemsediklerini dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana esnaf ve sanatkarlara destek olduklarını, pandemi sürecinde bu desteklerin artarak devam ettiğini kaydeden Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir’deki berber ve bayan kuaförlerine destek mahiyetinde yeni bir çalışmanın içerisinde olduklarını kaydetti.

Ziyarette  Niyazi Göger’e, Adana ESOB Başkanvekili Ünsal Perçin, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Oğuz, İlhami Uygunsözlü, Veysel Bulat, Hacı Emin Ünal, Denetim Kurulu Başkanı Sinan Turan, Denetim Kurulu Üyesi Kenan Çakmak, Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Cihanker, Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ali Süme, Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz da eşlik etti.

Bakmadan Geçme