Esnafa Sahip Çıktı, Hükümet Ortağı Uyardı

KKTC'de hükümetteki iki parti yöneticisi esnaf üzerinden tartıştı

KKTC'de hükümet ortağı Yeniden Doğuş Partisi'nin (YDP) Genel Sekreter Yardımcısı Gültekin Ben, “Kapatıyorsanız esnafı da ödeyeceksiniz, tedbirle birlikte ödemeyi de açıklayacaksınız” açıklaması hükümette tartışmaya neden oldu.

Gültekin Ben, katıldığı TV programında  şöyle konuştu; 

“Sağlık Üst Kurulu bir karar alıp bunu piyasaya bildirecekse, ekonomiye yapacağı etkilerin de hesap edilmesi lazım. Vatandaşa da ‘aç kalmamanız için ödeme yapacağım’ açıklaması şart. Bu hesabı yapmak da o denli zor değil… Büyük küçük orta ölçek işletmeler var. Küçük esnafın kapatılması demek akşam eve ekmek yok demek… Yanında çalışan varsa iki kişi de işsiz kalacak demek. Başka ne demek? 2 hafta Girne bir hafta Lefkoşa… Diyelim ki doğru karar. Bu ilan edilirken kapattığımız esnafı ve yanında çalışanları asgari ücreti ya da yarısını ödeyeceğiz, diye aynı anda açıklanması lazım. Bu ikisi birlikte…”

“Mevcut Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı... Bunları siz unvanınızı unutarak mı, şahsi olarak mı söylüyorsunuz?” sorusu üzerine ise Gültekin Ben, “evet biliyorum” diye yanıtladı.  

Bakmadan Geçme