Esnafın Fendi, Ton Reklamını Yendi

Geçtiğimiz günlerde “Ton mu yesek?” konseptli bir reklam filmi hazırlayan Dardanel Ton, esnaf ve sanatkarlardan gelen yoğun tepki üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Reklam filminde, yiyecek bir şeyler arayan iki kişinin lokanta, restorantların bulunduğu bir cadde üzerinde yaşadıkları korku ve gerilim  anlatılmaktaydı. Reklam; esnafımızı kötülediği, sokak lezzetlerini aşağıladığı ve haksız rekabete sebebiyet verdiği gerekçeleri ile sosyal medya  kullanıcıları tarafından yerden yere vuruldu.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI İşte getirilen tepkilerden bazıları: "Tüm restoranlarımıza alımını durduruyoruz. Böyle hadsizlik olmaz, yapılan Türk gastronomisine hakarettir." "Merhaba. Yayınladığınız bu reklamı büyük bir üzüntü ile izledim. Satışlarınızın iyi olması adına esnafları küçük düşürdünüz. Hiçbir esnaf iskendere o kadar yağ koymuyor, döneri insan keser gibi kesmiyor. Yaptığınız tamamen haksız rekabet. Bu beni çok üzdü. Sizden açıklama bekliyorum." "Yaptığınız reklam hiç hoş değil. Ürününüzü öne çıkarmak için tüm sektörü kötü göstermişsiniz. Unutmayın, o dükkanlarda da Dardanel Ton satılabilirdi. Siz işbirliği yapmak yerine kötülemeyi seçtiniz. Yanlış yaptınız." "Lokanta ve restoranlar zaten kepenk kapatmış, moraller dipte. Böyle bir durumda -olmasa bile böyle göstermemelisiniz- bu reklam hiç hoş olmamış. Çok yakışıksız." "Muhteşem reklam(!) için tebrikler. 'Biz iyiyiz, herkes kötü' mantığı çok iyi, bravo!" "Umarım bu reklam için bir reklam şirketine para vermemişsinizdir, verdiyseniz karar verici yöneticilerinizi ve reklam şirketinizi bir gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. #tonyesekdardanelyemesek?" "Kesinlikle tek hatalı olan Dardanel değil, bunu yayınlamak isteyen medya kanalları da bir o kadar hatalıdır. Üstelik, bu kadar 'Türk' sokak lezzetlerini aşağılayan bir reklam görmedim."

 DARDENEL TON ÖZÜR DİLEDİ Dardanel Ton ise bu olumsuz eleştirilere bir cevap vermek adına özür mesajı yayınladı: "Gıda sektöründe 36 yıldır birlikteyiz; birbirimizi iyi biliriz. 2 Aralık akşamından bu yana ekranlarda ve dijital mecralarda müşterilerimizle buluşan "Ton mu Yesek" kampanyamızın amacı, yemek kültürümüzü gösteriş malzemesi yapan ve esnafımızı temsil etmeyen şovları mizahi bir dille eleştirmektir. Çanakkale'de doğmuş, bu toprakların insanının emeği ile büyümüş bir marka olarak ne esnafımıza ne de Türk mutfağına saygıda kusur etmemiz söz konusu bile olamaz. Kampanyanın başından beri olumlu veya olumsuz görüşlerini dile getiren herkese çok teşekkür ederiz; sizlere saygımız sonsuz. Kurulduğumuz günden bu yana tek bir amacımız var: Sofranızdan balığı ve sağlığı eksik etmemek. Bu amaç uğruna yaratmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Saygılarımızla." www.esnafhabertv.com olarak, bu eleştiriler üzerine özür mesajı yayınlayan Dardanel Ton’un samimiyetine güvenmek ve esnafımızı küçümsemediğine inanmak istiyoruz. İşte tartışılan reklam filmi

Bakmadan Geçme