Fed'in faiz hamlesi kripto paraların önünü açtı

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırım hamlesiyle birlikte kripto paralarda yükseliş hareketi görüldü. Fed'in faiz beklentilerinin gerçekleşmesi yatırımcıların öngörülerini netleştirdi. Bitcoin yüzde 5 oranında yükseliş gerçekleştirerek 41 bin doların üzerine çıktı.

Küresel Piyasalar Fed’in Faiz artırım hamlesine odaklanmıştı. Aylardır sözlü yönlendirmeyle faizin artacağını açıklayan Fed yetkilileri Mart ayı itibarıyla 3 yıldır artmayan faizleri yükseltme kararı aldı.

ABD’de enflasyonun yükselmesini engellemek için faiz artırım hamlesinde bulunan Fed faizi yüzde 0.25’ten yüzde 0.50’ye çıkardı.

SIKIŞAN PİYASALAR YÖN BULDU

Fed’in faizi artırmasıyla başta Altın ve dolar kurunda hareketlenmeler görülse de kısa sürede toparlanmalar oluştu. Beklentilerin sona ermesi ve Fed’in niyetinin iyice belli olması piyasalarda dengeli hareketlere neden oluyor. Fed önümüzdeki 7 toplantı boyunca faiz artırma hamlesini masada tutacağını da açıkladı.

FAİZ ARTIRIM HIZI DA BEKLENTİLER DAHİLİNDE

Fed'in faizi küçük dilimler halinde artıracak olması ve enflasyondaki harekete göre yön belirleme senaryosu da piyasalarda öngörülebilirliği artırdı ve yatırımcılar güven ortamını hissetti.

Bakmadan Geçme