Halkbank'a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Türkiye Değişim Partisi'nin esnaf ve sanatkarlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Korkut, ekonomik intihar dediği karar için 'Bundan sonra Esnaf ekmeğe dürbünle bakacak' dedi. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ise kararın süreci olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Halkbankası'nın esnaf kredilerine yaptığı yüzde 93'lük zam yapılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

 Erol Korkut: Eknomik İntihar Kararı

Türkiye Değişim Partisi'nin esnaf ve sanatdkarlarından sorumlu genel başkan yardımcısı eski TESK Başkenvekili Erol Kurkut ise kararı "ekonomik inihar" olarak nitelendirdi. Korkut "Bir yandan esnaf aldığı 25 bin TL'lik kredinin geri ödemeini sağlamak amacıyla yeni finansal destek arayacak diğer yandan alacağı her kredi için Yüzde 8.5 cari faiz oranlarında yüzde 17'lik faiz uygulayacaksın. Bu esnafın emeğini hiçe saymak umursamamaktır. Reel ekonomik koşulları yıllık enfasyonun yüzde 15'leri geçtiği gerçeğini görmezlikten gelen faiz artırımı kararı esnaf ve sanatkara 'tası tarağı toplayın kapınıza kilik vurun. Dükkanlarınıza veda edin' anlamı taşımaktadıAk Parti hükümeti Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu bankalarının yönetiminde tehlikeli sularda yüzmektedir. Bundan sonra Esnaf ekmeğe dürbünle bakacak. " diye konuştu.

Korkut, kararın acilen geri alınmasını ve esnaf sanatkarın pandemi tedbirleri sonrası dükkanlarını açarken çarkı döndürebilmesi için düşük kredi sağlannasını istedi.  

Karakaş: Süreci Olumsuz Etkileyecek

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, esnaf ve kefalet kredi kooperatiflerinin esnaf için halen uygulamakta olduğu faiz oranlarının üzerinde bir oranla esnafa kredi kullandırmasının yaşanan pandemi sürecini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile esnafa yapılacak 1000 TL. hibe ve kira yardımlarının esnaf için bir nefes olduğunu belirten Genel Başkan Karakaş “inanıyorum ki, iyi bir noktaya gitme konusunda çaba içerisinde olan esnafımıza daha iyi koşullarda kredi verilmesi daha anlamlı olacaktır. Cumhurbaşkanımızın da bizlerle aynı duyguları paylaştığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Karagün Dostu Sözü Tarih Oldu

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'ninden yapılan açıklamada "yeni yıla ümid ile giren,Pandeminin etkisinin kurtulmaya çalışan esnaf ve sanatkarımıza büyük darbe indirilmiştir. Acilen vakit kaybettirilmeden esnaf kredileriyle ilgili geri çekilmelidir. Siftah  yapmakta zorlanan esnaf ve sanatkar  ayakta kalmasın, ekmek teknesinin kapatsın isteniyorsa kararda ısrar edilebilir ancak Halkbank'ın geleneksel sloganıolan "Esnafın karagün dostu" sözü tarih olmuştur." denildi.

Bakmadan Geçme