Halkın değil Kolin, Limak, Cengiz'in dertleri ile dertleniyorlar

CHP'li Sümer, 18 sekiz yıllık AK iktidarları döneminde geldiğimiz nokta, vatandaş çöpten sebze meyve toplamak zorunda kalıyor, millet elektrik faturasını ödeyemiyor 18 sekiz yıl önce hayal olanlar ne yazık ki şimdi gerçeği dönüyor' dedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 18 sekiz yıllık AK iktidarları döneminde geldiğimiz nokta, vatandaş çöpten sebze meyve toplamak zorunda kalıyor, millet elektrik faturasını ödeyemiyor; 18 sekiz yıl önce hayal olanlar ne yazık ki şimdi gerçeği dönüyor” dedi.

Halkın değil Kolin’in, Limak’ın, Cengiz’in dertleri ile dertleniyorlar

Sümer “Halktan kopuk her iktidar yıkılmaya mahkûmdur. Maalesef, esnafın, asgari ücretlinin, emeklinin, öğrencinin derdiyle dertlenip çözüm üretmek yerine Kolin'in, Limak'ın, Cengiz'in inşaatının derdiyle dertlenen iktidar, halkın iktidarı maalesef değildir.” eleştirisini de yaptı.

39 lira 40 kuruş destek vererek milleti açlığa mahkum ettiler

TBMM Genel Kurulunda iktidar sıralarına seslenen Sümer, “Siz hangi teknolojiye yatırım yapıp bölgesel kalkınma sağlayacaksınız? Saray pencerelerinden bakanlar göremiyor ama ülkemizde maalesef büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Kimileri ekran karşısına çıkıp dalga geçer gibi "Kapanan dükkân falan yok." diyor. Yüzbinlerce esnaf kepenk kapattı, hizmet sektöründe çalışan milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı. İktidar, bu acı tabloya merhem olacak ne yaptı? 39 TL 40 kuruş destek vererek milleti açlığa mahkûm etti” dedi.

Referans mektuplarıyla geri alınamayacak milyarlarca kredi dağıtırlarken...

Sümer şunları da kaydetti:

“Bugün devlet bankaları yönetim kurulu kararıyla referans mektuplarıyla geri alınamayacağını bile bile kendi yandaşlarına milyarlarca liralık kredi dağıtıyor. Oysa Türkiye'de 6 milyona yakın vatandaşımızın kredi ve kredi kartı borcu var. İktidar bu konuyla ilgili düzenleme yapılacağına dair bir açıklama yaptı mı? Maalesef. Milletin içine düştüğü borç batağından iktidar hiç mi sorumlu değil.”

Bakmadan Geçme