Haydi Esnaf ve Sanatkarlar !Sözün Varsa Konuş, Fikrin Varsa Savun !

Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nü barındıran Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği önce pandemi sonra döviz kurundaki artışlar ve daha sonra da petrol fiyatlarında aşırı fiyatlandırma ila zor günler yaşayan esnaf ve sanatkarın hasar tespitini ortaya koymak için online çevrimiçi toplantılar düzenliyor Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile beraber hazırladığı “Anadolu'nun Ahisiyiz, Türkiye’nin Hizmetindeyiz”  başlıklı projede esnaf ve sanatkarlara yönelik biri genel toplantı olmak üzere 6 tane online çevrimiçi hasar tespit raporu toplantısı ilan edildi.

 https://ahienstitusu.org/anadolunun-ahisiyiz-ureten-turkiyenin-hizmetindeyiz-projesi-basliyor/62/


Toplantıların isimleri şu şekilde:


 1-ESNAF VE SANATKARLARIN HASAR  TESPİT RAPORU GENEL TOPLANTI 


2- TAŞIMA VE ULAŞIM ESNAF VE SANATKARLARININ HASAR TESPİT RAPORU


3-PAREKENDE, HİZMET ESNAF VE SANATKARLARININ HASAR TESPİT RAPORU


4-KAHVECİ, İNTERNET-KAFECİLER ESNAF VE SANATKARLARININ HASAR TESPİT RAPORU


5-GÜZELLİK SALONLARI, KUAFÖR VE BERBER ESNAF VE SANATKARLARININ HASARI TESPİT RAPORU


6-ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI EKONOMİ İLETİŞİMİ DURUM ANALİZİ


Toplantılara konuşmacı veya dinleyici olarak katılmak isteyen oda başkanları oda yönetim kurulu üyeleri sivil toplum örgütlerinin başkanları [email protected] e-posta adresi ne isimlerini iletişim bilgilerini konuşmacı veya dinleyici olarak katılımlarını bildirmesi gerekiyor. 


Ayrıca projeye destek veren www.esnafhabertv.com’da yayımlanan olarak haberimizin altında yorum yaz köşesine okuyucularımız katılmak istediği sektörü konuşmacı mı dinleyici olarak katılmak istediğini telefon, eposta adreslerini yazmaları kaydıyla projeye dahil edileceklerdir.  Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin hazırladığı proje Nisan 2022 ayı ile beraber belli periyotlarla kamuoyuna haberdar edilerek yapılması planlanmaktadır.
Esnaf ve sanatkarlara yönelik meslek örgütleri ve STK lar için de ilk defa bu şekilde yapılacak olan toplantıyla esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu durum analiz edilebilecek yapılan konuşmalar kamuoyu ile paylaşılacaktır.


 

Bakmadan Geçme