Kabine Sonunu Beklerim

Esnaf ve sanatkar, toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kararı bekliyor.

Bilindik türküyü esnaf ve sanatkar Şubat ayının ilk kabine toplantısı için söylemeye başladı:

Kabine Sonunu Beklerim,
Günü Güne Eklerim.
Sen Git Esnafım Çalış De,
Ben Saati Saate Eklerim

Korona virüs tedbirleri kapsamında yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti verebilen restoran, kafel ve pastaneler normalleşme için tarih bekliyor.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan karar için Kabine toplantısını işaret etmişti. Esnaf ve Sanatkarların merak ettiği kabine toplantısı 1 Şubat'ta toplanıyor.

Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin sunum yapmasının beklendiği Kabine Toplantısında, restoran ve kafe ve pastanaler ile ilgili alınan kararların yeniden gündeme gelmesi ön görülüyor.HES kodu ile müşteri kabülüne onay veren Bilim kurulu gevşetilme kararını erken buluyor. 

 Servisçi,kırtasiye,kantinci esnafının dört gözle beklediği ikinci konu ile  yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlayıp başlamayacağı.

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her seferinde 15 Şubat tarihini işaret etmesine rağmen yine bu kararada  Bilim Kurulu'nun rezervi var Öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi ve Mart’tan önce okulların açılmaması gerektiğini savunuyor.

Gündem maddelerinden  bir diğeri de hafta sonu kısıtlamaları...Sokağa çıkma yasağına dair saatlerin de değişebileceği konuşuluyor. Cumartesi ve pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılabileceği iddialarına bir  son verilecek.  

Bakmadan Geçme