Kadın Esnafın Tarhanası Esnafın Sofrasında

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınların el emeği olan erişte, salça ve tarhana gibi ürünleri esnafa yardım olarak dağıtacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi dolayısıyla işyerini kapatmak zorunda kalan esnafa yönelik yaptığı gıda yardımlarında örnek bir çalışmaya imza attı. Bursa’daki 20 kadın kalkınma kooperatifi ve kadın dayanışma derneğinin ürettiği erişte, salça ve tarhana gibi ürünler gıda kolilerinde yer alırken, böylelikle hem mağdur durumdaki esnafa hem de üreteci kadınlara destek sağlanmış oldu.

Herkese Destek

Gıda kolileriyle zor durumda kalan esnafın temel gıda ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yardımları çift yönlü kazanca dönüştürdü. Bursa merkez ve ilçelerdeki kadın kalkınma kooperatifleri ile kadın dayanışma derneklerinin üretimde daha aktif rol alması amacıyla yaklaşık iki aydır kadın derneklerine ziyaretler yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla üretici kadınlar da sürece dâhil edildi. Üretici kadınların el emeği olan erişte, salça ve tarhana gibi ürünler de yardım kolilerinde yer aldı. Tüm gıda ürünlerinin alımlarında ürün kalitesi ve halk sağlığı dikkate alınarak hammadde, üretim alanı ve üretim aşamalarında Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ’ın yetkilileri görev aldı.

Kadınlar 300 bin TL Kazandı

Uygulama kapsamında Doğancı, Kumyaka, Dağkadı, Yenişehir, Umurbey, Orhaneli, Misi, Saitabat, Oylat, Cumalıkızık, Yolçatı, Atlas Köyü, Gölyazı, Örnekköy, Büyükkumla, Aksu, Çamlıca, Ürünlü, Kayapa ve Tirilye Kadın Kooperatifleri ve Dayanışma Derneklerinden 22 bin 863 paket ürün alımı yapıldı. Kadınlar tarafından üretilen erişte, salça ve tarhanalar da esnafa gönderilen gıda kolilerinde yer aldı. Böylelikle üretici kadın derneklerini toplamda yaklaşık 300 bin TL kazanırken, ürettikleri ürünlerde mağdur durumdaki esnafın sofralarında yer aldı.

Bakmadan Geçme