Kadın Esnaflar Şiddete Başkaldırdı

Son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarına kadın esnaf başkanından ilginç bir tepki geldi. Kısa adı  TÜSED olan Tüm Güzellik Uzmanları Güzellik Salonu işletmeleri ve Eğitim Derneği Başkanı Kevser Gülcan Topçu, "Evet,  insanımız şiddete eğilimli ve Türkiye’deki kadınların yüzde ellisi şiddete maruz kalıyor. Belki bu oran daha fazladır. Ancak benim tespitim yüzde 50 olduğuna ilişkinbb Böyle bakınca her iki kadından birinin şiddete maruz kaldığı gerçeği ortaya çıkıyor. Bunu bazen bize direkt söylüyor, bazen  de sohbette söz arasında bahsediyor.  Bazen de belki de an acısı biz hizmet verirken vücudundaki morluklardan şiddeti görüyoruz" dedi.

www.esnafhabertv.com'da yazılarına başlayan TÜSED olan Tüm Güzellik Uzmanları Güzellik Salonu işletmeleri ve Eğitim Derneği Başkanı Kevser Gülcan Topçu "Mesleğimiz gereği sosyal hayatın tam içindeyiz. Hem de en içinde...Nasıl mı? Bizler müşterimizin sadece vücuduna dokunarak değil adeta hayatına dokunarak çalışıyoruz.  Dokunarak müşterilerimizin hayatını temize çekiyoruz  bir bakıma." diye yazdı. 

Çocuklar Dayakla Büyüyor ve Uyguluyor

"Türk erkeği maalesef ki kadınına şiddet uygulamayı alışkanlık haline getirmiş durumda.  Neredeyse şiddet, hayatının bir parçası olmuş. Üzülerek belirtiyorum ki  etrafındaki, yanındaki kadınlar da buna göz yummuş ve kabullenmiş." diyen Kevser Gülcan Topçu  yazısına şöyle devam etti:

"Çocuklar dayakla büyüyor...Büyünce de ya da büyümeden şiddet eğilimi oluşuyor ve kaba konuşmak, vurmak, küfretmek güç olarak algılanıyor.Bu söylediklerim sizlere yabancı değil… Hepsini, hepiniz biliyorsunuz. Ne yazık ki 'evet' diyenlerin yüzde ellisi trajediye imza atıyor.Artık Türk kadını kendi değerini kendisi bilmeli. Kimseden kendine değer vermesi için beklentiye girmemeli. Şiddete duyarlı hale gelmeli. Herkes üstüne düşeni yapmak zorunda. Kadınlarımız sizler çok kıymetlisiniz ve yaptığınız hiç bir şey şiddet görmenizin sebebi olamaz"

Topçu kadın esnaflara şöyle çağrıda bulundu:

 "Tüm meslektaşlarımı, Ahilik kültürüyle medeniyet kuran kadın esnaf ve sanatkar teşkilatı Bacıyan-ı Rum’un bilinciyle sizleri farkındalığa ve mücadeleye davet ediyorum. Kadınlarımızın özgüvenine destek olalım. Toplumun bilinçlenmesi ile bu ilkel davranışları biz değiştireceğiz. Bunda da en büyük görev bizlere düşüyor. Sosyal sorumluluğumuz kadınlarımıza şiddetin normal bir davranış olmadığını yaşadıklarını kabul etmemesi gerektiğini öğretmektir. Şiddete hayır…"

 

 

Bakmadan Geçme