Kavganın Tarafları Konuştu

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası başkanı Ümit Büyük'ün 'Kuaför' olmakla suçladığı Fırat Çağlar Özer www.esnafhabertv.com'a konuştu. Tartışmanın diğer konu başlıklarını yakında okuyucularımıza aktaracağız.

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası'nda tartışmalar dur durak bilmiyor. İstanbul Kadıköy meydanında yapılan eylemle birlikte mevcut oda başkanı Ümit Büyük'ün 'Kuaför" olmakla suçladığı Fırat Çağlar Özer www.esnafhaberkc.com'a konuştu. Kendisinin Internet kafeciler esnaf odasına kayıtlı üye olduğunu belirten Çağlar, kardeşinin kuaför dükkanının ortağı olduğunu ve aynı zamanda spor malzemeleri satan bir işletmeye sahip olduğunu açıkladı.

Editörümüz Mustafa Talha Cabadak tartışma oluşturan Kuaförlük kavgasının  perde arrasınıı araştırdı:

Fırat Çağlar Özer Açıkladı

Odanın Kayıtlı Üyesiyim

12 yıldır odada görev yapan Ümit Büyük’ün tarafıma bazı suçlamaları var ben bunlara bir cevap vermek istiyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ben ne iş yaparmışım? Orada bayan kuaförü olduğuma dair Beyefendinin böyle bir söylentisi var. Cehalet çok kötü bir durum. Gerçekten çağımızın hastalığı çıkıp da biri demez mi ki:  bu arkadaş bayan kuaförü ise hangi evrakla hangi vergi numarasıyla bu odaya kayıtlıdır?  Bakın kendisi söylüyor “bu odaya kayıtlıdır” diye...

Başkan Adayıyım

Bu adam “benim için odayla uğraşıyor” diyor. Nasıl uğraşıyor, açıklamıyor? Dışarıdan müdahale mi ediyorum. Farklı bir meslek grubuna mensup biri mensubu olmadığı odayı nasıl karıştırabilir? Ben bu mesleği icra etmiyorsam nasıl başkan adayı olabilirim ? Bakın ben bu işi yıllardır Sarıyer'de bir arkadaşımla ortak olarak yapıyorum. bu yıl itibariyle de Sultanbeyli'de bir arkadaşımla ortak olmak suretiyle yapıyorum. Vergi levhanızla birlikte odaya üye olabilirsiniz ancak vergi levhanız varsa yönetim kuruluna çıkabilirsiniz. 

Suç Duyurusunda Bulunayacağım

Benim için vergi levhasını ‘illegal olarak çıkartmış’ diyor. Peki Türkiye Cumhuriyeti'nde bir vergi levhasının nasıl illegal olarak çıkartabilirsiniz? Bunun için zaten ben suç duyurusunda bulunacağım. Vergi memuru gelir işinizi inceler ve sizin vergi mükellefi olduğunuzu görür ve size vergi levhası çıkartır Bayan Kuaförü olayı da şu şekildedir:

Kuaför Dükkanı Ortağıyım

Sadece internet kafe işi ile uğraşan bir ticaret adamı değilim. Ben birkaç dalda ticaret yapıyorum. Bunun birincisi İnternet Kafe… İkincisi benim kardeşim kuaför ve kardeşimin işletmesi olarak onunla bir kar ortaklığım var bu bir aile ticarettedir. Bunun yanında bir de sporcu ürünleri satıyorum. Bir insanın birden fazla ticaretle uğraşması günah mı, ayıp bir şey mi ? Bu zatın eski mesleği de servis şoförlüğüdür yani…Biz bunu böyle mi suçlayalım ? Böyle akla ziyan bir suçlamada bulunulur mu? 

Ümit Büyük Ne Demişti ? “Fırat Çağlar Özer Bayan Kuaförüdür”

Bu olayı düzenleyen iki arkadaştan biri bayan kuaförü ismi de Fırat Çağlar Özer 12 yıldır bizim odamızla uğraştı ilk 6 ay genel sekreterlik yaptı sonra bizimle uğraşmaya başladı müfettiş raporlarımız var yargılandığı dosyalar var zamanı gelince açıklayacağız bu odayı bu esnafı ezmek ve bitirmek için uğraşıyor. Biz siyaset yapmayalım sadece ticaret odaklı olalım istiyoruz ama şu an hükümette AK parti var biz onlara yanlış yaparsak esnafımızı ezerler zaten bizim mesleğimiz itibar olarak düşük gözüküyor sen kalkıpta bu eylemi yaparsan sayın cumhurbaşkanı nasıl değerlendirir sen oraya Fox TV’yi çağırıyorsun. Biz kahveciler odasına bağlıyız bizim odadan Türkiye’de 3 tane var önderliği yapan biziz Türkiye geneline hitap ediyoruz. Burada herhangi bir zarar doğarsa bunlar yüzünden doğacak inşallah itibarımızı sarsacak bir durum söz konusu olmaz ha diyecekseniz esnaf hakkını arıyor tabi destekleyelim ama bunu yapacaksak oda olarak yapacağız alakasız insanların ne işi var? orda bir tane basın mensubu o adama soramadı ki senin görevin ne? senin dükkânın nerde? O adam illegal şekilde ortak olup vergi levhası çıkarmış bakın şimdi bana yani Ümit Büyük’e gelelim akrabalarımın 15-20 tane kafesi var bir zarar gelirse benim canım yanar bu adam kadın kuaförü, esnafı kandırıyor. 1000 sayfalık müfettiş raporu var bu adamın odamıza verdiği zarar hakkında zamanı geldiğinde paylaşacağız.

Bakmadan Geçme