Kongrede 5 bin kişiyi idare edip kafede 4 kişiyi oturtmuyorsunuz

CHP Denizli Milletvekili Sancar, 'Allah aşkına koca kongrede 5 bin kişiyi idare eden Hükûmet 5 bin kişiye pandemiye karşı önlem aldıran Hükûmet eğer bir kafede 4 kardeşimizi oturtturamıyorsa o ayrı bir acizliktir' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, pandemi dönemindeki kısıtlamalardaki çelişkilere dikkati çekerek “Allah aşkına koca kongrede 5 bin kişiyi idare eden Hükûmet 5 bin kişiye pandemiye karşı önlem aldıran Hükûmet eğer bir kafede 4 kardeşimizi oturtturamıyorsa o ayrı bir acizliktir”” diye konuştu.

Sancar, TBMM Genel Kurulunda esnafın durumuna ilişkin tespitlerini aktarıp önerilerini sıraladı.

Haşim Teoman Sancar şunları kaydetti:

“Yine, buna bağlı, ben size söyleyeyim arkadaşlar: Pandemi, pandemi, pandemi... 2 kişi bir araya gelemez, top oynamak yasak, lokanta, kafe, restorana gitmek yasak, kahvede bir masanın karşılıklı iki tarafında oturmak yasak, halı sahada top yasak, dernek genel kurulları yasak, tekel bayilerinde, tekel büfelerinde satış yasak, toplantı gösteri yürüyüşü yasak, 2-3 ailenin bir araya oturması yasak, bankaya 2 kişiden fazla girmesi yasak, düğün yasak, nişan yasak, cenaze yasak, asker uğurlaması yasak ama maalesef AKP'nin son iki haftada yaptığı 27 kongre serbest. Ya yazıklar olsun Allah aşkına! Yazıklar olsun ya! 50 bin kişiyi bir araya topluyorsunuz, 4 kişiyi köfteci dükkânına oturtmuyorsunuz. Amacınız nedir ya sizin pandemiyle ne alakanız var? Şu fotoğrafa bakar mısınız, şu fotoğrafın pandemiyle, önlemle ne alakası var?

60 bin, 70 bin kişiyi bir araya topladınız. Niye maçlara, tribüne kimseyi sokmuyorsun? Niye köfteci dükkânında 2 kişi köfte yiyemiyor? Niye aylardır kafeler kapalı? Hiç bunu sordun mu Cumhurbaşkanına, hiç sordun mu? Bak, ben size şunu söyleyeyim arkadaşlar, bunu dostça söylüyorum, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum: Allah aşkına koca kongrede 5 bin kişiyi idare eden Hükûmet 5 bin kişiye pandemiye karşı önlem aldıran Hükûmet eğer bir kafede 4 kardeşimizi oturtturamıyorsa o ayrı bir acizliktir, o ayrı bir üzüntüdür. Ben de derim ki arkadaşlar, sizin esnafla derdiniz nedir ya?”

Bakmadan Geçme