Kredi kartına Dayandık, Akibetimiz Hayrolsun

  Verilere göre, kredi kartı sayısı 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 artarak 75,7 milyon olurken, banka kartı ve ön ödemeli kart sayısı ise toplamda yüzde 13 artışla 188,1 milyona çıktı. Böylece toplam kart adedi yaklaşık 264 milyona ulaştı.

Türkiye, toplam kart adedinde Avrupa'da lider ülke konumunu 2020'de de sürdürdü. 

Bankalararası Kart Merkezi BKM'den yapılan açıklamaya göre, 2020, dünyada ve Türkiye'de pandeminin gerek ekonomik faaliyetler gerekse de tüketici davranışları üzerinde olağanüstü etkilerinin görüldüğü bir yıl oldu.

Tüketici davranışlarındaki değişimin en belirgin yaşandığı alanlardan biri ödemeler sektörü olarak belirlenirken, BKM verilerine göre, 2020'de Türkiye'de temassız ödemeler ve internetten kartlı ödemeler daha fazla tercih edilir hale geldi. Toplam kartlı ödeme tutarı da yüzde 17 büyüyerek 1,15 trilyon TL olarak gerçekleşti. 
BKM'den yapılan açıklamaya göre, 2020, dünyada ve Türkiye'de pandeminin gerek ekonomik faaliyetler gerekse de tüketici davranışları üzerinde olağanüstü etkilerinin görüldüğü bir yıl oldu.Tüketici davranışlarındaki değişimin en belirgin yaşandığı alanlardan biri ödemeler sektörü olarak belirlenirken, BKM verilerine göre, 2020'de Türkiye'de temassız ödemeler ve internetten kartlı ödemeler daha fazla tercih edilir hale geldi. Toplam kartlı ödeme tutarı da yüzde 17 büyüyerek 1,15 trilyon TL olarak gerçekleşti.


 

Bakmadan Geçme