'Laf Değil İş Üretin'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İkili esnafın durumunu değerlendirdi.

İki partinin genel başkanı, bir buçuk saat süren görüşmenin ertesinde basının karşısına geçti. Babacan şu ifadelerle basın mensuplarına seslendi:

Pandemiye Krizdeyken Girdik
Esnaf ve çiftçiye destek vermenin son derece önemli olacağını vurgulayan Babacan “Kapanan iş yeri yok diyor. Bu, Sayın Erdoğan’ın Türkiye’nin gerçeklerinden uzaklaşmış olduğunun ilk ifadesi değil. Daha önce Malatya’da ‘eve ekmek götüremiyorum’ diyen vatandaşımıza ‘abartma’ demişti. Esnafımız yakın tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Yüksek borçları var, kirasını ödemekte zorlanıyor. Bir yandan doğalgaz, elektrik gibi yükleri devam ediyor. Kamusal yükler üzerine faiz eklenerek öteleniyor. Çünkü Türkiye pandemiye ekonomisi çok zayıf, zaten krizin içinde bir ülke olarak girdi. Böylece destekleri sağlayamadı. Sadece esnaf değil, çiftçimiz de sabit gelirlilerimiz yakın dönemin en zor zamanında yaşıyor.” Diyerek halkın durumunu değerlendirdi.

Laf Değil İş Üretin
İktidarı sert bir dille eleştiren Babacan “Bir çarşı pazar enflasyonuna, bir de asgari ücrete ve emeklilere verilen zamma bakın. Türkiye’de ‘halim iyi’ diyen toplum kesimi yok. En büyük mutluluğu Merkez Bankasının faizi artırmasından sonra kısa vadeli para getiren, yüksek faizi kur farkıyla beraber cebine koyup giden insanlar yaşıyor. Sayın Erdoğan’a çağrımız, ülkenin gerçeklerini görmesi ve sorunları çözmek üzere adım atmasıdır. Laf üretmesinler, iş üretsinler.
 

Bakmadan Geçme