Mesleki Eğitime Destek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan proje kapsamındaki okullara 2 bin 680 sorudan oluşan yardımcı kaynak seti basılarak dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'nde somut adımlar atılmaya devam ediyor.

Seçilen okulların alt yapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek kapsamında seçilen okullara 2020'de 164 milyon liralık yatırım yapılırken, okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamındaki okullara, 2 bin 680 sorudan oluşan yardımcı kaynak seti basılarak dağıtımı tamamlandı.   

Projenin amaçlarından bir tanesi de bu okullarda eğitim alan öğrencilere yönelik yardımcı kaynak desteği sağlamaktı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 9, 10, 11 ve 12. sınıf seviyelerinde hazırlanan ve 2 bin 680 sorudan oluşan yardımcı kaynak seti basıldı ve öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Yardımcı kaynaklar, Türk Dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe grubu alanlarından tüm üniteleri kapsıyor.

Bakmadan Geçme