Milletin gündemi salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruk, askıda ekmek

Eski Hazine Müsteşarlarından CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, milletin asıl gündeminin salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruklar ve askıda ekmek olduğunu bildirdi.

Eski Hazine Müsteşarlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, milletin asıl gündeminin salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruklar ve askıda ekmek olduğunu bildirdi.

Parti genel merkezinde basın toplantısın düzenleyen Öztrak’ın gündeminde ekonomik kriz, koronavirüs salgınına ilişkin süreçlerde yaşanan sıkıntılar ve iktidar vardı.

“Milletçe çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan, ülkeyi yöneten Saray sosyetesinin payına; debdebe, şatafat, israf ve VİP aşı düşerken, milletimizin payına; salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruklar ve askıda ekmek düşüyor.” diyen Öztrak şunları kaydetti:

Biz “işsizlik” diyoruz. Onlar çıkıyor “illet” diyor

“Büyük acılar yaşanıyor. Milletin gerçek gündemini kaçırmak için ülkenin başındaki Saray İttifakı, akla, hayale gelmeyecek işler yapıyor. Biz “aşı yok” diyoruz. Onlar çıkıyor “zillet” diyor. Biz “işsizlik” diyoruz. Onlar çıkıyor “illet” diyor. Biz “Millet aç” diyoruz. Onlar çıkıyor, her konuda iftira atıyor. Milletin derdine derman olamayan Cumhur İttifakı, çamur İttifakı oldu. On parmağında on kara, her yere sürerek, beceriksizliklerini saklayabileceklerini zannediyorlar.”


Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Cumhurbaşkanlığı makamında oturan, Cumhurun Başkanı olmak yerine, Partisinin Genel Başkanlığını tercih eden Erdoğan, kendisinin sarayından sanal olarak katıldığı, ama partililerinin sosyal mesafe tanımadığı kongrelerinde, ağızına geldiği gibi konuşuyor. Başta CHP olmak üzere, muhalefete her türlü hakareti ediyor. Aslında Atalarımız ne güzel demiş, “Testide ne varsa, dışına o sızar.” dedi.

Bakmadan Geçme