Ofise geri çağrılan Apple çalışanları, imza kampanyası başlattı

Korona virüsü salgının hafiflemesinin ardından kademeli olarak ofise dönmeye çalışan Apple yönetimi çalışanların bu duruma tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Pandemiyle birlikte dünya çapındaki birçok şirket uzaktan çalışma sistemine geçiş yapmıştı. Fakat salgının hafiflemesiyle birlikte şirketlerin politikasında ciddi bir ayrışma görüldü. Kimi şirketler uzaktan çalışma sistemini benimsemeye devam ederken, kimisiyse çalışanlarını ofise geri çağırdı.

webtekno.com'daki habere göre çalışanlarının ofise dönmesini isteyen şirketlerin başındaysa Apple bulunuyordu. Apple, daha önce paylaştığı açıklamalarında çalışanlarını haftanın belli sayıda gününde ofiste görmek istediğini belirtmişti. Şirketin kademeli olarak ofise dönüş süreci sürerken, Apple çalışanları buna karşı bir imza kampanyası başlattı.

Apple çalışanlarından oluşan ‘Apple Together’ isimli bir grup tarafından başlatılan imza kampanyasında çalışanlar, Apple’dan uzaktan çalışmaya yönelik daha fazla esneklik talep etti. Grup, uzaktan çalışma sürecinde kendilerini ve diğer pek çok çalışanın da daha üretken olduğunu paylaştı.

The Financial Times gündeme getirdiği bu olayın ardından, Apple’a konu hakkında bir soru yöneltti. Fakat Apple, imza kampanyasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bakmadan Geçme