Restoran ve Kafe Sahiplerine Müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, restoran ve kafe esnafının bugüne kadar yalnız bırakılmadığının altını çizerek yeni destekleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda pandemi tedbirleriyle zor günler yaşayan esnaf için açıklamalarda bulundu. kira desteğinin süreceğini belirten Erdoğan, “Doğrudan esnaf ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süre ile aylık 1000 lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Ciro Kaybının %3'ü Ödenecek

Erdoğan, Pandemi döneminde zor günlerden geçen yeme-içme sektörüne destek verileceğini söyleyen Erdoğan, “Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020’de yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü kadar ödeme yapacağız.” diyerek esnafın her daim yanında olduklarını vurguladı.

Bakmadan Geçme