Sanayiciden esnafa herkes büyük acılar yaşıyor

Kılıçdaroğlu: Kırtasiye satandan tutun muhtarına kadar, ticaret sanayi odasından tutun esnafına kadar herkes büyük acılar yaşıyor ve sorunları görüyorlar, sorunları yaşıyorlar ama sorunların çözülemediğini de görüyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, yöneltilen bir soru üzerine esnafın yaşadığı zorluklara da işaret etti.

“Dün işsizlik rakamları açıklandı. Bununla birlikte geçtiğimiz yılın aynı ayına göre düşüş yaşandığı belirtildi. Önceki gün de CHP’li bir meclis üyesi, Kartepe Belediyesinde, maalesef ki yaşadığı işsizlik ve ekonomik sebeplerle hayatına son verdi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?” sorosu üzerine Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 “Bakın değerli arkadaşlar, Bolu’da az önce sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla beraber olduk, esnafı da gezdik, sizler de tanığısınız bunların, görüyorsunuz, biliyorsunuz. Herkes aslında hayatından memnun değil. Çok büyük sıkıntılar var, çok büyük acılar var. İçerde soru sorulduğu zaman ya da görüş ifade edildiğinde de bütün bu acılar bir şekliyle dile getirildi. Yani kırtasiye satandan tutun muhtarına kadar, ticaret sanayi odasından tutun esnafına kadar herkes büyük acılar yaşıyor ve sorunları görüyorlar, sorunları yaşıyorlar ama sorunların çözülemediğini de görüyorlar. Ama ben onlara şu garantiyi verdim, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok ve biz bu sorunların tamamını çözeceğiz. Devletin kurumları vatandaşa doğru bilgi vermiyorlar. Yani yargıyı etkileyen bir kurum ki, yargının bir bağımsızlığı var, yargının bir anayasal güvencesi var, o güvenceyi dahi hissedemeyen bir yargı var. Öbür tarafta da devletin atadığı memurlar var ve dolayısıyla bu memurlar işsizliği az gösterin, enflasyonu düşük gösterin talimatları alıyor ve bu talimatların gereğini yerine getiriyorlar. Bu memlekette 10 milyonu aşkın işsiz var. 10 milyonu aşkın işsize çözüm üretmesi gerekenler devleti yönetenlerdir. Devleti yönetenler var olan sorunların çözümüyle ilgilenmiyorlar, onların bütün derdi muhalefet. Muhalefeti nasıl gerçekleri dile getiremez hale getirebiliriz, böyle düşünüyorlar. Ne düşünürlerse düşünsünler aslında vatandaş her şeyin farkında. Ben bunu görüyorum, sokakta da görüyorum, caddede de görüyorum, yaptığım toplantılarda da görüyorum. Bütün bunların hepsi hayatımızın bir parçası ama aşılacak bunlar. Kısa süre içinde aşılacak, demokratik yollarla aşılacak, dostlarımızla beraber aşacağız ve bu Türkiye’ye ve bu güzel ülkeye huzuru, barışı, üretimi, beraber yaşamayı, herkesin evinde aşın, işin olduğu, her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz."
 

Bakmadan Geçme