Sındırgı'da Belediye-Esnaf Gerginliği

Bir esnaf, 'Mağdur bırakılmayacak diye bir söz verildi ama sonradan öğrendik ki bir toplantı düzenleyelim diye gittiğimiz de Başkan tarafından 'Ben hiçbir şey yapamam, biz projemizi çizdik. Siz bu projenin içerisinde yoksunuz' denildi. Daha sonra neden bize söz verdiğini sorduğumuzda ise, 'Ben sizi düşünmek zorunda mıyım?' diye cevap verdi' dedi

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde pandemiden dolayı esnaf zor günlerden geçiyor. Balıkesir TV’den edinilen bilgilere göre, ilçe esnafı tarafından 1990 yılında, “Yap-İşlet-Devret” yöntemi ile yapılan dükkanlar, Sındırgı Belediyesinin zorlamasıyla boşaltılmaya çalışılıyor. Bölgede yapılması planlanan yeni proje için yıkılacak dükkanlarla ilgili 3 Mart tarihinde bir mahkeme gerçekleştirilecek ve karara göre hareket edilecek. Ancak Sındırgı Belediyesi tarafından mahkeme kararı beklenmeden dükkanların çatılarına zarar verildiği iddia ediliyor. Öte yandan dükkanların sahipleri, pandemi sürecinde zor günlerden geçtiklerini ve ilçede taşınabilecekleri hiçbir yeni alanın olmadığını da ifade ediyor.

Dükkanları Boşaltın Yeni Projede de Yoksunuz

Bölgede yıkım ve yeni proje söylentilerinin olması üzerine Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile görüştüklerini belirten esnaf, kendilerine verilen sözün arkasında durulmadığını, “Mağdur bırakılmayacaksınız” denmesine rağmen yeni projede yer verilmediğini ifade etti. Konuyla ilgili konuşan bir esnaf, “Mağdur bırakılmayacak diye bir söz verildi ama sonradan öğrendik ki; bir toplantı düzenleyelim diye gittiğimiz de Başkan tarafından ‘Ben hiçbir şey yapamam, biz projemizi çizdik. Siz bu projenin içerisinde yoksunuz’ denildi. Daha sonra neden bize söz verdiğini sorduğumuzda ise, ‘Ben sizi düşünmek zorunda mıyım?’ diye cevap verdi” dedi.

Bakmadan Geçme