Söke Esnafını Pandemi Değil AVM Vurdu

Söke'de faaliyet gösteren sinema sahibi İsmail Akkaya 'bizlerin sesini duysunlar. Çünkü her yer açıkken ve her yer çalışıyorken sinemaların kapalı olması bizi üzüyor. Bunun yanı sıra kendi şahsi görüşümce, bu durum 1 veya 2 yıl daha devam edecek gibi gözüküyor' dedi.

Alışveriş Merkezi açılınca Söke’de bulunan esnafların yüzde 90’nına yakınının geri planda kaldığını ifade eden İsmail Akkaya, “ Pandemi kısıtlamalarında bile AVM’ler açık bir şekilde hizmet veriyorlar. Ancak biz yerel esnaf kapalı durumdayız” dedi.

"EN BÜYÜK ÇİLEYİ YEREL İŞLETMELER ÇEKİYOR"
Akkaya, “Eğer pandemi 1 yıl daha devam ederse, bizler için çok kötü bir süreç tekrardan başlar. Çoğu esnafımız kepenk kapatmış durumda, özellikle sinema, kafe ve kahvehaneler olarak en büyük çileyi biz çekiyoruz. Pandemi bizi ve bizim gibi olan yerel işletmeleri çok etkiledi. Her hangi bir kısıtlamada ilk biz kapanıyoruz. Ancak Alışveriş Merkezleri açık, kuaförler ve berberler de açık, hepsi evine az da olsa ekmek götürebiliyorlar. Biz onu da götüremiyoruz” dedi.

DESTEKLEMELER NE OLDU?
Söke'de yayın yahan Manşet internet sitesinden Ali Bulur'un haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sinemacılara yapılacak olan pandemi desteklemesinin geciktiğine vurgu yapan Akkaya, “Biz sinemacıların durumu ortada, bakanlığımız bize bir destekleme yapacağını duyurdu. Ancak hala bekliyoruz. Yetkililerden ricamız bizlerin sesini duysunlar. Çünkü her yer açıkken ve her yer çalışıyorken sinemaların kapalı olması bizi üzüyor. Bunun yanı sıra kendi şahsi görüşümce, bu durum 1 veya 2 yıl daha devam edecek gibi gözüküyor. Bize 1 Mart'ta açılacağımızı dile getiriyorlar ama pek inanmıyorum. Öncelikle sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması gerekiyor ki biz de açılalım” şeklinde konuştu.

“KLİMAMI SATTIM”
Pandemi sürecinin ekonomik olarak çok zorlu geçtiğini belirten Akkaya, “Kapandığımız günden bu yana elektrik, su, dükkan kirası ödüyorum. Daha geçen gün ben sinema salonunda bulunan klimamı sattım, 15 bin TL olan klimayı 5 bin TL’ye zor sattım ve şu anda o parayla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Şimdi satılacak bir şeyim kalmadı. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu süreci çabucak atlatırız da eski halimize geri döneriz” dedi.

Bakmadan Geçme