Stokçuluk Haramdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanma hakkında "Vesayete, darbecilere, terör örgütlerine, para baronlarına karşı hangi mücadeleyi verdiysek, faiz lobisine de aynı mücadeleyi veriyoruz. Girdiğimiz hiçbir yoldan nasıl geri dönmediysek bu yoldan da geri dönmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, "Tüm sektörlerde yeni yatırımlarla, yeni istihdamlarla kapasite büyütme yarışındayız. Biz ülkemizi sıcak paranın cenneti haline dönüştürmek yerine kalıcı yatırımların mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar yarın düşer. Üretim ve istihdamdaki artış kalıcıdır. Ekonomide de dünya 5'ten büyüktür diyoruz" diye konuştu. Erdoğan, "Stokçuluk haramdır. Yapanlar varsa bedelini ödeyecek" dedi.

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, "Biz bu mücadeleyi verirken, döviz kurunun yükselmesini bekleyenler ile haksız kazanç peşinde koşanların sonu hüsran olacak. Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Stokçuluk haramdır. Yapanlar varsa bedelini ödeyecek. Bunun için de Ticaret Bakanlığımız olmak üzere bunların üzerine gideceğiz." konuştu.

Erdogğan konuşmasına şöyle devam etti.

Yüksek faiz ve kur manipülasyonu üzerinde kendi halkını soymak peşinde koşanlar evladının hayatına kast ettikleri bilmelidir. Yüksek faiz, düşük kur düzenine geri dönülmeyecektir. İstihdam artırılacak, cari fazlayla büyüme desteklenecek. Bizi çalışmak kurtarır. Hep birlikte çalışacağız, daha çok çalışacağız. Üreteceğiz daha çok üreteceğiz. Güçleneceğiz daha çok güçleneceğiz. Büyüteceğiz daha çok büyüyeceğiz. Ne yaptığımızı, nasıl yapacağımızı, nelerle karşılaşacağımızı ve hangi sonuçlar elde edeceğimizi biliyoruz. Hedeflediğimiz şekilde gelişmiş ülkeler arasında yer alana kadar bize durmak yok.

İzmir İktisat Kongresi'nin önü 1929 buhranı ile, Menderes'in önü darbeyle kesilmişti. Bizim önümüzü kesemedikleri için bu büyük değişimi hayata geçiriyoruz. Bunu da başararak ülkemizin ve milletimizin rüyasını gerçeğe dönüştüreceğiz.

Milletimize çalışın, üretin, istihdam yaratın derken, devlet olarak üzerimize düşenleri de yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Toplumun her kesimine verdiğimiz desteklerle bu sürecin en az sıkıntıyla atlatılmasını sağladık. Akaryakıtı en ucuza veren biziz. Utanmadan nasıl "zam, zam, zam" diye billboardlara yazabiliyorsun?

Bakmadan Geçme