Taksilere Kötü Haber

Bir yandan pandemi diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni getireceği 6 bin taksi ile uğraşan taksici esnafına kötü haber. Esnafın Korkulu rüyası UBER geri geliyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu 'Önceki senelerdeki gibi eylem yapmayacağız. Yargı yoluna başvuracağız ve sadece hukuk alanında hakkımızı arayacağız' dedi.

Özellikle İstanbul'Da taksici esnafının korkulu rüyası haline gelen  UBER geri geliyor.

İstinaf mahkemesi aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. İstinaf mahkemesi kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.Temasa geçilen Uber Global sözcüsü açıklamasında “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi

2014 yılından itibaren İstanbul'da hizmet vermeye başlayan Uber'in bugüne dek 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilerek kullanıldığı belirtilirken erişim engelinin kalkması ile, Uber uygulamasında UberTaksi hizmetinin sunulabileceği ifade edildi. Uber uygulamasını erişim engelinden önce İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü kullanılıyordu.

Taksiciler Yargı Yolunda

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, istinaf mahkemesinin kararını Sputnik’e değerlendirdi.

Aksu, karara karşı olduklarını belirterek “Önceki senelerdeki gibi eylem yapmayacağız. Yargı yoluna başvuracağız ve sadece hukuk alanında hakkımızı arayacağız” dedi.

İstinaf Mahkemesi’nin kararındaki büyük özel araçlarla taşımacılığın haksız rekabete yol açtığı ifadesine dikkat çeken Aksu, yeni kararla ancak T plakalı ticari taksilerin uygulamayı indirerek Uber taşımacılığı yapılabileceğini söyledi.

Aksu, siz bu durumda neden karşı çıkıyorsunuz sorumuza ise “Yurt dışı menşeili bu firmanın çalışmaması, milli ve yerli olması lazım” diye yanıt verdi.

Bakmadan Geçme