TESKOMB'un Acı Günü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Temel Yaşar Çoruh vefat etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Temel Yaşar Çoruh vefat etti. Aynı zamanda TESKOMB 15.Bölge Birliği Başkanı olan  Temel Yaşar Çoruh'un vefat büyük üzüntüye neden oldu.

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan taziye yayınlayarak  "TESKOMB 15.Bölge Birliği Başkanımız Temel Yaşar Çoruh'un vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Başkanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun"  dedi. 

Temel Yaşar Çoruh Kimdir?

12 Eylül 1931 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelen Temel Yaşar Çoruh, ilkokul tahsilini de yine bu şehirde tamamladı. Yaşar Çoruh, çalışma hayatına Trabzon’da bir ayakkabıcı dükkanına çırak olarak girerek başladı. Çoruh, ilk iş yerini ise İstanbul’da 1956 yılında açtı.

1967 yılında İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf Odası’nın başkan vekilliğini yapan Çoruh 1 yıl sonra başkan seçildi. 1971 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yönetim kurulu üyeliğine giren Çoruh 1984 – 2005 yılları arasında İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde başkan vekilliği yaptı.

Türkiye’de ayakkabıcılığın merkezi kabul edilen ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan İstanbul Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin temelleri de Yaşar Çoruh tarafından atıldı. Türk ayakkabı sektörünü, dünyada parmakla gösterilen bir noktaya taşımak isteyen Yaşar Çoruh, bu amaçla AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nı başlattı. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, bugün alanındaki en büyük fuarlar arasında gösteriliyor.

Çoruh, 1973 yılında seçildiği Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu başkanlığını 28 yıl boyunca başarıyla sürdükten sonra 2001 yılında bu görevi bıraktı. Çoruh, 2009 yılından beri İstanbul Bölge Birliği Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Bakmadan Geçme