Van'lı Esnaf Sokağına Sahip Çıksın

Van'da Sarı Murat Sokağı esnafın isteği üzerine yeniden düzenleniyor. Başkanvekili Aslan ' Burayı projeye alıp butik sokak yapabiliriz. Burada tek renk üzerinden dükkan giydirmeler yapılabilir.' dedi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, esnafın sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye devam ettiklerini belirtirken " Esnafımız ve vatandaşlar kendini güvende hissetsin. Biz İstiyoruz ki esnafımız kendi sokağına, caddesine sahip çıksın. Yoksa her şeyi kolluk kuvvetleriyle resmi kurumlarla çözülmez” dedi.

İlgili birim müdürleriyle beraber Vali Mithat Bey Mahallesi Sarı Murat Sokak esnafıyla çay evinde bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan esnafların  butik sokak şekline dönüştürülmesini, ışıklandırma ve güvenlik probleminin giderilmesi isteklerini olumlu karşıladı. Van Havadis Haber'i8 aktardığına göre Aslan şöyle konuştu.: 

“Biz istiyoruz ki Van’ın merkezi konumundaki ilçemizde her şey düzenli olsun. Bu sokakla ilgili yeni düzenlemeler yapalım. Esnafımız da kendi aralarında görüşsün ve bu sokağı alt yapı, üst yapı ve görüntü olarak daha düzenli bir hale getirelim. Sokağımızın imajını zedeleyen şeylerin önüne geçmemiz gerekiyor. Esnafımız buranın ışıklandırmasını istiyor. Burayı projeye alıp butik sokak yapabiliriz. Burada tek renk üzerinden dükkan giydirmeler yapılabilir. Bu sokakta denetimleri sıklaştıracağız. Kaldırım işgaline izin vermeyeceğiz"

Bakmadan Geçme