Verilecek destek esnafın stopajını bile karşılamıyor

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, iktidarın esnaflara müjde olarak ciro kaybı desteği açıklaması yaptığını ancak verilecek desteğin stopajı bile karşılamadığını bildirdi

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, iktidarın esnaflara müjde olarak ciro kaybı desteği açıklaması yaptığını ancak verilecek desteğin stopajı bile karşılamadığını söyledi.

Sümer, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunaları kaydetti:

"İktidar esnaflarımıza müjde olarak ciro kaybı desteği açıklaması yaptı ancak uygulanacak olan ciro kaybı desteğinden faydalanmak için yüzde 50 ve üzeri ciro kaybının olması gerekiyor. Verilecek destek ise en fazla kaybedilen cironun yüzde 3’ü kadar olacak yani 150 bin liralık ciro kaybı olan bir işletmeye bir defaya mahsus 4.500 lira verilecek. Bu tutar, esnafın stopajını bile karşılamıyor. Esnafın kredi ödemelerinin ertelenmesi, SGK ödemelerinde ve banka sicilinde düzenleme yapılması, bire bir oranda kira desteği sağlanması gerekmektedir.

Açıklanan paketler dertlere derman olmuyor. Ne yazık ki dükkân ve işletme sahiplerinin, esnafın, çiftçinin suni söylemler ve şişirme haberlere karnı tok. Gerçekten çözüm üretmek, yara sarmak, sektörü ayağa kaldıracak adımlar atılmadığı takdirde, sorumluluk tamamen on dokuz yıllık AKP iktidarınındır."

Bakmadan Geçme