Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yusufeli'nin Bağa, Dağ Keçisi Heykelleri Kapış Kapış
guvencenEditör

Yusufeli'nin Bağa, Dağ Keçisi Heykelleri Kapış Kapış

Boğa güreşleriyle ünlü Artivin'in Yusufeli ilçesinde boğa heykellerine rağbet olduğunu belirten Süleyman Polat, dağ keçisi heykellerin yanı sıra en çok talebin bastonlara geldiğini söyledi. Süleyman Polat, esnafhabertv.com'un 'ustalar konuşuyor' programında hikayesini anlattı.

Artvin’in  Yusufeli ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Süleyman Polat boş zamanlarını değerlendirmek için  başladığı ağaç oymacılığını öyle bir yere taşıdı ki, gelen taleplere cevap vermekte zorlanıyor. 

Boğa güreşleriyle ünlü  Artivin’in Yusufeli ilçesinde boğa heykellerine rağbet olduğunu belirten Süleyman Polat, dağ keçisi heykellerin yanı sıra  en çok talebin bastonlara geldiğini söyledi. Süleyman Polat, esnafhabertv.com’un “ustalar konuşuyor” programında hikayesini anlattı.

Eskiden boş vakitlerini değerlendirmek için yapığı heykellerden şimdi para kazandığın belirten Süleyman Polat şaptığı şi şu şekilde anlattı:

“ Burası Artvin ili, Yusufeli ilçesi, Mutlu Köyü. Ben Süleyman Polat 76 yaşındayım. Ben aslında inşaat kalfasıyım, emekli oldum. Marangozluk yapıyorum. Boş zamanları kışın bunlarla değerlendiriyorum. Ufaktan oynarken dedim ben bu işlere devam edeyim olmazsa vaz geçeriz. Bu bizim buranın yerli boğası boz, ismi  renginden geliyor. Bizim buranın Çam ağacından yapılıyor, ağacın 1-2 sene kuruması gerek ki çatlama bükülme olmasın. Sıradan bir ağaçla olmuyor yani. Dağ keçisi daha çok gidiyor.”  

Müşteriler Boğanın fotoğrafını veriyor aynısını yapıyorum’ diyen Süleyman Polat şöyle konuştu:


Benim için ağaçla uğraşmak iyi ve zevkli. Ağaçlar zaten ufak. Ticareti fazla yok, büyük şehirde kalırsan olur. Burada bir şey yok, fakir memleket burada ne olsun. Buna meraklı boğası olan boğanın fotoğrafını veriyor ne renkse aynısını yapıyorum. Siyahsa siyah, kırmızıysa kırmızı. Boğanın rengine göre.
 

Yeni Videolar